En iyi PS3 oyunlarını listeledik! Nostalji yaşamak isteyenler buraya

En iyi PS3 oyunlarını listeledik! The Last of Us'tan Red Dead Redemption'a kadar bugün geri dönüp tekrar oynadığınızda asla eski olduğunu hissetmeyeceğiniz oyunları sizin için sıraladık. İşte nostaljiyi doyasıya yaşayacağınız, geçmişin birbirinden kaliteli oyunları...

En iyi PS3 oyunlarını listeledik! Nostalji yaşamak isteyenler buraya

Geçmişe dönüp baktığımızda, çoğu PS3 oyunu günümüz oyunlarının adet yol haritasını oluşturdu. PlayStation 3'ün pek de iyi bir başlangıç yapmadığı doğru, ancak geliştiriciler o zaman için çok güçlü olan bu sistemle gerçek klasikler yarattı.

İşte o klasiklere tekrar dönüp nostalji hissini yaşamak için PS3'ün müthiş oyun kütüphanesine bugün geri dönüyoruz. İster tozlu raflardan eski konsolunuzu çıkarmayı planlıyor olun, ister PS5'te bulut üzerinden birkaçını oynamayı planlıyor olun elinizde hangi alternatiflerin olduğunu görmek için hazırladığımız listeye kesinlikle göz atmalısınız.

1. The Last of Us

PS3'ün en iyi oyununun ömrünün sonlarına doğru çıkması çok yerinde bir karar. AAA oyunların o nesilde geldiği noktanın doruk noktası olan bu oyun, etkileyici, ustaca hazırlanmış bir hikayeye sahip başyapıt. Oyuncuyu güzel bir şekilde hayata geçirilmiş, incelikli, fazlasıyla inandırıcı bir dünyaya bırakan The Last of Us, hayatta kalmak için gerekli araçları sağlıyor, ancak hiçbir zaman gerçekten yetecek kadar fazla araç sunmuyor.

2. Dark Souls

Dark Souls'un zorluğu hakkında söylenenleri unutun. Gerçekten oyunun içine girmiş olanlar, zorluğun oyunun sadece küçük bir parçası olduğunu, eşsiz derecede tatmin edici etkileşimlere ve muazzam derinliğe giden bir yol sağladığını bilirler. Dark Souls dünyası size hiçbir şeyi kepçeyle vermez ve dikkatsizliğinizi asla affetmez.

3. GTA 5

Muhtemelen Grand Theft Auto'nun üç boyutlu hale gelmesinden bu yana geçirdiği en büyük evrim olan GTA 5, seriyi daima mükemmel kılan şeylerin temelini alıyor ve yeni, daha özenli ve geliştirilmiş bir yapıyla tekrar yaratıyor. Üç kahramanlı kurgu, karakterleri çeşitlendirmekten çok ama çok daha fazlasını yapıyor ve üç ayrı hikâye oyuncunun kontrolü altında dönüp dururken sofistike bir dramatik ironiye dönüşüyor.

4. Portal 2

Orijinal Portal, 2 ila 3 saatlik kısa oyun süresinde mekaniklerinden son damlasına kadar yararlanan, içinde karanlık bir mizah barındıran, yalın ve akıl almaz bir bulmaca oyunuydu. Portal 2 ise bu temelleri alarak kusursuz bir şekilde geliştiriyor. Dahası, bunların üstüne 2 oyunculu harika bir co-op da eklediğinizde, oyun tarihinin en iyi bulmaca oyunlarından biri ortaya çıkıyor.

5. Mass Effect 2

Mass Effect 2'deki her şeyi deneyimlemek gerçekten büyük bir zevk. Oyun, Shepard'ı öldürerek ve Normandy'yi parçalara ayırarak iddialı bir başlangıç yapıyor. Geri kalanında her şey size bağlı. Miranda'nın mı yoksa Jack'in mi tarafındasınız? Mürettebatınızı Koleksiyonculardan kurtarabilecek misiniz? İntihar görevinde kimi feda edeceksiniz? Tüm bunlar, kahraman olmanın iniş ve çıkışlarını gerçekten aktaran harika, bağımsız bir hikayeye katkıda bulunuyor.

6. Red Dead Redemption

GTA'nın San Andreas'ı daha yoğun detaylara sahip bir dünya olsa da Red Dead'in konseptinde ve hikayesinde daha iyi olan bazı yönler var. Çok az oyun böylesine görkemli bir zaman ve mekan duygusu yaratabilir. Engebeli manzaralar içindeki tüm eylemleriniz ve etkileşimleriniz anlam kazanıyor ve John Marsden'in adaletsizlik ve kaybıyla ilgili zorlu hikayesi için mükemmel bir zemin oluşturuyor.

7. BioShock

PS3'ün BioShock'a gelmesini uzun süre bekledik, ancak kesinlikle buna değdi. O neslin gerçekten çığır açan ilk AAA oyunu olan BioShock, oyun derinliği, dünya tasarımı, atmosfer ve hikaye anlatımıyla diğer pek çok geliştiricinin sonraki yedi yıl boyunca çaresizce ulaşmaya çalıştığı standartları belirledi. Hala eşsiz olan açılış sekansından itibaren, BioShock'un kendisinden önce gelen tüm oyunlardan farklı olduğu açıkça ortada. Rapture gibi bir dünyanın eksiksiz ve uyumlu bir şekilde yaratılması başlı başına büyük bir başarı. Ayrıca zorlayıcı, sürekli artan RPG-shooter aksiyonunu bu dünyanın inandırıcılığını ve sürükleyiciliğini daha da artırıyor.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

En iyi hikayeli video oyunları (2024): Sıkı senaryoya sahip 8 oyun

En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

En iyi FPS oyunları 2024: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

En iyi multiplayer oyunları: Arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceğiniz en iyi multiplayer oyunları

En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

En iyi bedava oyunlar: Bedava oynayabileceğiniz mükemmel oyunlar

En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

2024'ün en iyi Roblox oyunları! Yaratıcı, eğlenceli, sürükleyici

2024'ün en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

2024'te oynayabileceğiniz en iyi Playstation 4 oyunları

İnternet olmadan oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunlar