Erotik bir sahne, Mass Efect'i yasaklattı

Microsoft'un oyunu Mass Effect, sakıncalı bulunan erotik bir sahne yüzünden Singapur'da yasaklandı.

Erotik sahne yasağı

Mass Effect, Microsoft'un Singapur'da yasaklanan ilk oyunu oldu. Yasağın nedeni ise, oyun içerisindeki bir sahne. Bu sahnede, kadın bir asker, kadın bir alien ile "yakınlaşıyor."

Sahne, iki kadının konuşmaları ile başlıyor. Kısa süre sonra kadın asker elini kadın alien'ın yanağına götürüyor ve birbirlerine yaklaşıyorlar. Sahneyi, aşağıdaki video bağlantısına tıklayarak izleyebilir ve kararın ne kadar doğru olduğuna kendiniz karar verebilirsiniz.

Singapur'da, sadece bu sahne nedeniyle yasaklanan Mass Effect, Avustralya'da "15 yaş ve üzeri" etiketiyle satılıyor. İngiltere ise, oyunu "12 yaş ve üzeri" kategorisinde değerlendiriyor. İngilizler, oyunla ilgili şu nota yer veriyor: "Tek bir seks sahnesi, kısa ve detaysız". Notta ayrıca bu sahneye ulaşmak için belli seçimler yapmak gerektiği de belirtiliyor. Örneğin, eğer karakteriniz erkekse, bu durumda iki kadının böyle bir sahnesiyle karşılaşmıyorsunuz.

İşin ilginç kısmı, Singapur'da, yine erotik sahneler içeren God of War'ın yasaklanmamış olması. Daha da garibi, iki erkek ya da iki kadının birlikte olabildiği, hatta evlenip öpüşebildiği Sims 2'nin bile Singapur'da serbestçe satılıp oynanabiliyor olması. Mass Effect'i yasaklayan The Media Development Authority'nin, God of War ya da Sims 2'yi yasaklamak gibi bir planı olduğu da düşünülmüyor.

Kısacası Mass Effect, sansüre uğramak için rastgele seçilmiş bir kurban gibi görünüyor. Yeni yasakların gelip gelmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları