Firefox için online sağlık testi...

Firefox'unuz ne kadar güvenli; ne kadar güncel? İşte popüler tarayıcı için online sağlık testi!

Firefox için check-up!

Mozilla "Plugin Check" yani eklenti kontrolü hizmetinin kapsamını genişletti. Firefox kullanıcıları, bu hizmet tam anlamıyla devreye girdiğinde, kolayca güvenli olmayan tarayıcı eklentilerini belirleyebilecekler.

Mozilla'nın blog'unda duyurduğu hizmetin henüz pek çok eksiği mevcut ve sürümleri her zaman doğru tespit edemiyor. Bununla birlikte Firefox'un en güçlü yanı olan eklentilerin güvenlik denetimi gerçekten önemli bir adım. Hackerların kullanabileceği açıkları tek tıklamayla yamamak mümkün oluyor.

Haberin devamında: Bağlantı ve uyarı

Plug-in Check ile eklentileri kontrol edin

Plug-in Check ile eklentileri kontrol edin
Eklenti kontrolü sağ tarafta durumun vehametini gösteriyor

Bu hizmete www-trunk.stage.mozilla.com/en-US/plugincheck adresinden ulaşabilirsiniz. Ancak Mozilla siteye bağlanmaya kalktığınızda Firefox güvenlik uyarısı vererek sitenin güvenlik sertifikasının geçersiz olduğunu belirtiyor. Blog üzerindeki geliştiriciler, güvenlik riski olmadığını ancak henüz sistemin hazır olmadığını belirtiyorlar.

Geçersiz güvenlik sertifikasına karşın sayfayı yükleyip denediğimizde zararlı bir durumla karşılaşmadık. Site tarayıcımızdaki eklentilerin bir kısmının sürümlerini bularak, daha güncel sürümler mevcutsa tek tıklamayla güncelleme imkanı sundu. Sizler de deneyebilir veya projenin tamamlanmasını ve geçerli bir SSH sertifikasına sahip olmasını bekleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları