Gabe Newell yine merak uyandırdı

Herkes yeni Xbox ve PlayStation'ı beklerken, asıl bomba diğer bir tanıdık isimden geliyor!

Bir bomba daha patlıyor!

Bu yıl onuncusu gerçekleştirilen Video Game Awards 2012, 7 Aralık tarihinde her türden oyuna ev sahipliği yaptı. Walking Dead: The Game, Assassin's Creed III, Dishonored gibi oyunların yılın en iyileri arasında bulunduğu etkinliğin belki de en önemli noktalarından bir tanesi, Valve'nin CEO'su olan Gabe Newell'in konuşması oldu.

Bir süredir PC donanımı sektörüne adım atacağı iddia edilen Valve'nin daha çok günümüz konsolları ve yeni jenerasyon konsollar ile boy ölçüşecek bir "konsol - bilgisayar - medya merkezi" ile karşımıza çıkacağını planladıklarını söylemesi, tüm dikkatlerin Valve üzerine toplanmasına sebep oldu. Kotaku isimli siteye verdiği röportajda ise üretecekleri cihazın en önemli özelliğinin, yıllardır oyuncuların "Neden konsolum ve oyunlarım oturma odasında duruyor? Neden bazı arkadaşlarım bu odada?" sorularına harika bir cevap olacağını belirten Newell, 2012'de başlayan ve 2013 boyunca da süren Linux maceralarına da değindi.

Öyle görünüyor ki Valve, butik bir oyun / bilgisayar platformu ve yazılımı üretmek için kolları sıvamış durumda. Ortaya çıkan ürün ile birlikteyse, oyun severler için ortak bir kullanım alanı yaratmış olacaklar. Tüm sistemin Steam üzerinden çalışacak olmasıysa, yayınlayacak yazılımların kısa sürede tüm kullanıcılara ulaşması ve üretilecek bir sistemin anında güncellenmesi anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları