Gear VR Oyunlar, Bu Platformda Oynanamayacak!

Samsung'un Galaxy Beta Program'ını kullananlar Gear VR oyunlarına veda etmek zorunda kalacak!

Gear VR'den üzen haber!

Teknoloji devi Samsung'un Galaxy Beta Program'ı birçok kullanıcıya Android işletim sisteminin en yeni versiyonunu onlar resmi olarak kullanıma sunulmadan önce cihazlarında deneme olanağı sağlıyor. Bu anlamda söz konusu program örneğin Android Nougat işletim sisteminin Samsung cihazlarda uygulanması sürecinin de olabildiğince sorunsuz olmasına yardımcı oluyor.

Programa dahil olma süreci aslında oldukça kolay olsa da, firma son derece sınırlı sayıda kullanıcıyı bu programa kabul ediyor. Bu da Nougat ön izlemesini yüklemek isteyen birçok kişinin bunu pek de yasal olmayan yollarla manuel olarak yapmasını da etkiliyor.

Fakat artık kullanıcılar Nougat ön izlemesini nasıl yüklerlerse yüklesinler, artık bu ön izlemede hiçbir biçimde Gear VR oyunlarını oynayamayacaklar. Bunun aslında en temel nedeni de Oculus uygulamasının, kullanıcıların telefonunda en yeni Android versiyonu destekleyecek biçimde güncellenmemesi. Söz konusu uygulama Oculus Store'a bağlanmaya çalıştığında güncelleme bir şekilde yüklenemiyor. Bunun da şimdilik bir çözümü varmış gibi görünmüyor.

Diğer yandan, daha geniş bir perspektiften bakacak olursak, adı üzerinden de anlaşılabileceği gibi Galaxy Beta Program, halihazırda bir beta sürüm. Bu da onun performans açısından en iyi duruma henüz getirilmediği anlamına geliyor. Dolayısıyla bu düzlemde edinebileceğiniz bir Gear VR deneyiminin de muhtemelen zaten birçok açıdan çok da başarılı olamayacağını söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları