Geleceğin teknolojileri

VDSL2 ve IPTV Türk Telekom Cebit standında. VDSL2'nin hızı 70 megabite kadar varıyor...

TT'dan hız gösterisi

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Türk Telekom, bireysel ve kurumsal pazara yönelik en yeni ürünlerini sergilediği CeBIT Bilişim Eurasia 2007 büyük bir hızla başladı. Fuarın ilk gününde standı ziyaret eden Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Türk Telekom'un reklamlarında oynayan ünlü şovmen Cem Yılmaz ile görüntülü telefonda konuştu.

Türkiye'nin telekomünikasyon devi Türk Telekom, dünyanın en büyük ilk on fuarı arasına adını yazdırarak, İstanbul'u Avrasya'nın bilgi ve iletişim teknolojileri pazarının merkezi durumuna getiren CeBIT Bilişim Eurasia'da iletişim altyapı sponsoru olarak yerini aldı. Türk Telekom, dev standında bireysel ve kurumsal pazara yönelik ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunarken, düzenleyeceği birbirinden ilginç etkinliklerle de fuara ayrı bir renk katacak.

Fuar alanının en iddialı standlarından biri olan Türk Telekom alanında her şey, bilişimin ana amacına paralel bir biçimde, katılımcıların en yeni ve ileri teknoloji Türk Telekom hizmetlerini, hayatın içinde, kolay ve eğlenceli bir şekilde tanımalarını sağlamak için tasarlandı. Altı gün boyunca birbirinden keyifli aktiviteler Türk Telekom standında olacak.

Türk Telekom standında altı gün boyunca sürprizler ziyaretçileri bekleyecek. TTNet'in konuğu olarak Mazhar Alanson'un yanısıra, Türk Telekom Basketbol takımı yıldızları ve Türk Telekom bayan voleybol takımı oyuncularının da stand alanını fuar esnansında ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca TTNet reklam yıldızı yarışması, yeni ürünlerin tanıtıldığı skeçler de Türk Telekom standına hareket getirecek.

Türk Telekom bu yıl fuarda "Hız" konseptli yeni ürünlerin tanıtımını yapıyor.

Avrupa'nın en hızlı DSL'i Cebit Bilişim 8. Salonda
Türk Telekom, Ocak 2008'de pazara sunacağı VDSL2 hızlı internet hizmetini ilk kez CeBIT Bilişim'de tanıtacak. İlk etapta 30 megabit hızla pazara sunulacak olan VDSL2'nin hızı 70 megabite kadar varıyor. VDSL2 hizmeti pazara sunulacağı ilk anda 100.000 müşteriye ulaşacak

Telefonla yüzyüze: Görüntülü telefon

  • Ev ve iş telefonlarından karşı tarafın görüntüsü ile konuşma
  • Sesli veya görüntülü mesaj bırakma
  • Telefon rehberinizde kişiye özel zil seçenekleri ve gruplandırma imkanı (aile, iş, arkadaş, vb...), telefon rehberine numara kaydetme
  • "Caller ID" özelliği: Sizi arayan kişinin resmini ekranda görme
    IPTV ile televizyon anlayışı değişecek
  • Binlerce seçenek arasından istediğiniz film, dizi, belgesel ya da müzik yayını seçimi
  • Yayını kontrol etme ( durdurma- ileri- geri sarma)
  • Ses , görüntü ve veri hizmetlerinin tek bir kumanda ile kontrol edilebilmesi. ( Örneğin: TV seyrederken aynı sistem içerisinde internetten film hakkında bilgi aranması, telefon görüşmesi yapılması)
  • Anında alışveriş, oyun gibi internette kullanılan interaktif fonksiyonaların kullanılması,
  • Belirli bir süre öncesine kadar yayınlanmış olan TV programlarının izlenilebilmesi.

Görüntülü Telefon Türk Telekom'da:

Görüntülü Telefon Türk Telekom'da:

Türk Telekom ev ve iş telefonu kullanıcılarına görüntülü telefon hizmeti sunuyor. Evinde ya da işyerinde genişbant internet servisi alan Türk Telekom müşterileri artık görüşmelerini görüntülü olarak yapabilecekler. Görüntülü telefon hizmetinden yararlanabilmek için Türk Telekom müşterilerine yeni cihaz seçenekleri sunulacak. Kablolu ya da dect/ kablosuz seçenek alternatifleri arasıdan, bu sistemi destekleyen telefon modellerde, telefon cihazları ayrıca TV'ye de bağlanabilecek.

Türk Telekom görüntülü telefon hizmetini tercih ettikleri hizmet paketinden bağımsız olarak her müşterisine sunacak. Mevcut durumdaki telefon aboneliklerinde herhangi bir ücret değişikliği söz konusu olmadan, bu servise özel hizmet paketi alınamk kaydıyla herkes artık telefonla "yüzyüze" konuşacak.

Türk Telekom görüntülü telefonda ev ve iş telefonlarından karşı tarafın görüntüsü ile konuşma, sesli veya görüntülü mesaj bırakma, telefonunuza melodi yükleme, telefon rehberinizde kişiye özel zil seçenekleri ve gruplandırma imkanı (aile, iş, arkadaş, vb...), telefon rehberine numara kaydetme ve görüntülü "Caller ID" (Sizi arayan kişinin resmini ekranda görme) özellikleri bulunuyor.

Televizyonda yeni dönem IPTV ile başlayacak

Televizyonda yeni dönem IPTV ile başlayacak

Türk Telekom TV izleme alışkanlığınızı tümüyle değiştirecek yepyeni bir teknolojinin altyapısını hazırlıyor. Bu altyapı sayesinde artık TV, bilgisayar, DVD/VCD, telefon ve daha birçok özellik tek bir platformda birleşiyor. Tüm dünyada Televizyon anlayışını değiştirerek yeni bir çağ açan IPTV teknolojisi, Türk Telekom'un altyapısı aracılığıyla Türk tüketicilerine ulaştırılacak. IPTV sayesinde televizyon seyretmek tamamen izleyicinin kontrolünde, üstelik tek taraflı değil interaktif bir deneyim haline gelecek.

IPTV (Internet Protokol Televizyon), televizyon ve görüntü sinyallerinin genişbant kablo internet kullanıcısı aboneler veya izleyicilere internet protokolü üzerinden dağıtılması anlamına geliyor. Bu sistem genel olarak geniş bant işletmecileri tarafından sağlanan internet bağlantısına paralel olarak, aynı altyapı üzerinde tahsis edilen bir bant genişliğiyle sağlanacak.

IPTV teknolojisi hem canlı televizyon yayınını, hem de banttan yayını, VOD (Video on Demand- İste ve İzle) içerecek. Bu yayınlar genişbant internet bağlantısı sayesinde servis edilerek, televizyona bağlı bir set üstü alıcı cihaz ya da bilgisayar ile izlenebilir hale gelecek.

IPTV'nin geleneksel TV sistemlerine göre en önemli avantajları her kullanıcının ayrı bir yayını izleyebilmesi ve sistemin interaktif olması. Bu sayede kullanıcılar, elinde kumandası ile DVD izlermiş gibi durdurma, ileri ya da geri sarma özellikleri ile yayın denetimi imkanına ve de web uygulamalarında olduğu gibi izleyeceği şeyi özgürce seçebilme olanaklarına kavuşacak.

IPTV sayesinde yayıncılık anlayışı da devrim geçirecek. İzleyiciye sunulan özgürlük sayesinde, yayıncılar kişiye özel yayın seçenekleri sunacak, seçim hakkı izleyicilerde olacak.

Okuyucu Yorumları