Google ve Mozilla'dan WebRTC demosu!

Google ve Mozilla bir araya geldi, Chrome ve Firefox'la bakın ne yaptı...

Chrome - Firefox el ele!

Microsoft, geçtiğimiz haftalarda Internet Explorer 10 kullanıcılarının Mac OS'ta Chrome kullanıcılarıyla videolu sohbet yapmalarına izin veren CU-RTC-Web standardını tanıtmış, bu sırada Google ve Mozilla'nın kullandığı WebRTC standardına da "küçük" bir taş atmıştı. Microsoft'a göre WebRTC "tamamlanmış ve kararlı olmaktan çok uzak" bir haldeydi.

Şimdi ise Google ve Mozilla, WebRTC'yi videolu sohbeti Chrome ve Firefox arasında başarıyla kullandıklarını gösteren bir video yayınladılar. Tarayıcıların Mac sürümlerinde gerçekleştirilen test, Mozilla'nın İnovasyon Müdürü Todd Simpson ve Google'ın Ürün Yönetimi Direktörü Hugh Finan tarafından gerçekleştirildi.

WebRTC standardı şu an masaüstüne yönelik Firefox Nightly yapılarında ve Chrome 25 beta'da yer alıyor. Google, WebRTC'yi etkinleştirmek için Firefox'ta about:config sayfasına giderek "media.peerconnection.enabled" öğesini "true" olarak ayarlamanız gerektiğini söylüyor. Ardından WebRTC demo sitesine giderek videolu arama yapabiliyorsunuz.

webRTC ve CU-RTC-Web'in her ikisini de değerlendiren World Wide Web Consortium'un (W3C) hangi standardı tercih edeceği şimdilik bilinmiyor.

Google ve Mozilla bir araya gelerek WebRTC'li videolu sohbeti böyle tanıttılar! Videomuzda izleyin.

Okuyucu Yorumları