Google'ın resimleri anlayan yapay zekası gelişti!

Google'ın resimleri "anlayıp" üzerine resimde olup bitenleri yazan yapay zekası, artık daha iyi!

Google'ın yapay zekası seviye atladı!

Araştırmacılar ve mühendisler için en zorlu problemlerden bir tanesi, bilgisayarların etraftakileri görmekten öteye gidip, gördüklerinin ne olduğunu "anlamaları". Ancak bilgisayarların görüşü, "sinirsel ağlar" ve makine öğrenimindeki gelişmelerle son dönemde önemli aşamalar kaydetti. Google ise bizlerle son büyük adımını bizlere duyurdu.

Firmanın araştırma blog'undaki gönderiye göre Google, resimlere altyazı yerleştiren sisteminin en son sürümünü yayınladı. Görüntüleme ve makine öğrenimini bir araya getiren sistem, resimleri analiz ediyor ve gördüklerini yazıyla açıklıyor. Bu yazının, insanlar tarafından mümkün olduğunca kolay anlaşılır olması amaçlanıyor. Sistemin belirli bir eğitime ihtiyaç duyduğunu da belirtmekte fayda var.

Benzer sistemlerle daha önce Google ve Microsoft sayesinde tanışmıştık. Hatta Microsoft'un sistemi CaptionBot, şu an web üzerinden denenebiliyor. Ancak Google'a göre bu son sistem, öncekilerden daha iyi. Yeni sistem, resimleri yüzde 93,9 oranında doğru tanıyor. Önceki sürümde bunun yüzde 89,6 oranında olduğu belirtiliyor.

Google, yeni resim tanıma sistemini açık kaynak kodlu hale geldiği için ondan herkesin faydalanması mümkün.

Okuyucu Yorumları