Görme Engellilere Özel

Metin tanımlama sistemi görme engellilerin gazetelerini okuyor.

Görme Engellilere Özel

hedoScanK’nin tüm fonksiyonlarına üzerindeki tuşlar yardımıyla ulaşılabiliyor. Sadece Almanya’da satılan cihazın fiyatı 3.650 Euro.

Özel ürünler geliştirin Alman firması hedo Reha Technik, bir DIN-A+ tarayıcı ve VIA’nın Epia Mini ITX anakartını temel alan bir metin tanımlama sistemi geliştirdi. hedoScan K, yazılı metinleri görme engelliler veya okumakta zorluk çekenler için sesli olarak okuyabilecek.

42 x 37 x 9 cm ölçülerine sahip ve toplam ağırlığı dört kilo olan cihaz, bir tarayıcı, VIA anakart, hoparlör ve mikrofondan oluşan bir ses sistemine sahip. Sistem harici 70 Watt’lık bir güç kaynağı ile besleniyor ve sahili bir soğurma sistemine sahip değil. hedo, cihazın daha sessiz çalışabilmesi için 2.5 Inch’lik bir sabitdisk kullanmış.

Metin tanıma ve ses dönüştürme yazılımları
hedoScan K, bir örneği 300 dpi’lık tarayıcısı ile tek bir tuşa basarak dijital ortama aktarıyor ve bunu FineReader 5.0 OCR yazılımı ile otomatik olarak bir metin dosyasına dönüştürüyor. Elde edilen metin dosyası ise konuşma yazılımı Talk Master 4.0 ile sese dönüştürülerek okunuyor. Elde edilen metin dosyasını alternatif olarak sabitdiskte de saklayabilirsiniz. Konuşma sentezi, erkek veya kadın olarak belirlenebilir ve Almanca’nın haricinde İngilizce, İtalyanca, Fransızca ve İspanyolca gibi dilleri de destekliyor. Yazılım, metni kelime, cümle veya sayfaya bağımlı kalarak devamlı okuyabiliyor veya kelimeleri heceleyebiliyor.

Okuyucu Yorumları