GRAPHISOFT BIM'in en son versiyonunu duyurdu

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) yazılımı geliştiricisi GRAPHISOFT®, bugün, endüstri öncüsü BIM yazılım çözümünün en son versiyonunu duyurdu.

ARCHICAD 20 – BIM'e taze bir bakış

GRAPHISOFT Ürün Yönetimi Direktörü Peter Temesvari diyor ki, "BIM'in gerçek potansiyeli, yapıların tasarlanması, inşası ve işletilmesi için gerekli olan tüm bilgiyi barındırabilmesin de yatmaktadır". "Bu bilginin kayda değer bir kısmı, geometrik olmayan veridir. ARCHICAD 20, bu tarz bilgilerin yönetim ve görselleştirilmesi iş akışları için etkin araçlar sunarken, tasarım ve inşa süreçlerine dahil tüm katılımcılar tarafından kullanılabilmesini sağlar."

ARCHICAD 20'deki Yenilikler

Gelişmiş Bilgi Yönetimi

Bilgiyi depola: Bilgi, BIM'in en değerli bölümüdür ve ARCHICAD 20, mimar ve tasarımcılara bundan en üst şekilde faydalanma olanağını sunar! ARCHICAD 20, kullanıcılarının Yapı Bilgi Modelini tüm gerekli bilgilerin depolanacağı bir merkezi depolama alanı olarak kullanmalarına olanak tanır. Kullanıcılar, CAD veya BIM araçları kullanılarak oluşturulmamış, Excel sayfaları gibi tasarım bilgilerini de kolaylıkla depolayabilir ve kullanabilirler.

Bilgiyi göster: ARCHICAD 20, tasarım ve inşada yüksek verimlilik artışını garanti altına alan, iyi yapılandırılmış bilgi sağlayan tasarım görselleştirmesini destekler. Akıllı filtreler ve tamamen yeni grafiksel geliştirmelerle tasarımcılar, benzer özelliklere sahip 2D ve 3D elemanların görünümlerini serbestçe değiştirebilirler. Bu özellik, iletişim, işbirliği ve model kontrolünü çok daha verimli hale getiren bir dizi iş akışına olanak tanır.

Bilgiyi paylaş: ARCHICAD 20, IFC 4 açık-kaynak standardını destekleyen ilk BIM uygulamaları arasındadır. IFC 4, yeni koordinasyon iş akışlarını (Tasarım Transferi Görünümü ve Referans Görünümü) destekler ve diğer disiplinlerle koordinasyona yardımcı olur. Amaca özel BIM veya Excel gibi genel araçlar kullanılarak bilginin paylaşılması daha geniş bir hedef grubun süreçlere dahil olması ve BIM içerisinde depolanan bilginin paylaşılmasını sağlar.

Grafik Favoriler

Tamamen yeni Grafik Favorileri, kaydedilen eleman ayarları ile ilgili, her araç için anında kullanılabilen, otomatik olarak oluşturulan, renkli 2D veya 3D küçük önizlemelerle, son derece kullanışlı görsel geri besleme sağlar. Bu sadece ofis proje şablonlarını düzenleyen BIM yöneticilerini değil, günlük tasarım geliştirme süreçlerini de destekler.

Yenilenen Grafik Kullanıcı Arayüzü

ARCHICAD 20, kendisini günümüz pazarının en modern görünümlü arayüzü yapan, yeni bir kullanıcıara yüzünü sunmaktadır. Yenilenen arayüzde kullanılan tasarım dili, ARCHICAD'in geleneksel masaüstü yazılımlarından ziyade, mobil uygulama görünümüne yakınlaşmasını sağlayarak, özellikle genç jenerasyon için daha çekici hale gelmesini sağlamaktadır.

Okuyucu Yorumları