Her tarayıcıya uyumlu en iyi 5 eklenti!

Hangi tarayıcıyı kullanırsanız kullanın, farketmez! Bu 5 eklenti tüm tarayıcılarda çalışıyor!

Her yerde çalışan eklentiler!

Tarayıcı tercihiniz son bir sene içinde değişmiş olabilir, ancak şanslıyız ki en iyi eklentiler tüm popüler tarayıcıları destekliyorlar. İşte farklı platformlarda çalışabilen ve herkese lazım 5 tarayıcı eklentisi!

1. LastPass: Lastpass çok kullanışlı bir parola yöneticisi olmasının yanında aynı zamanda kişisel verilerinizi de yönetebiliyor. Oturum açma bilgilerinizi, kredi kartı numaralarınızı, adresinizi, telefon numaranızı ve web sitelerine sıkça girmeniz gereken diğer bilgileri hatırlıyor.

Eklenti tüm bilgileri güvenli olarak saklıyor ve LastPass eklentisinin yüklü olduğu diğer makinelerle eşitleyebiliyor.

İndirin: Tüm tarayıcılar için LastPass

İndirin: Google Chrome

Greasemonkey

Greasemonkey
Greasemonkey kullanıcı kodları ile web sitelerine yeni işlevler eklemek mümkün

2. Greasemonkey: Greasemonkey, basit JavaScript kodları yardımıyla inanılmaz şeyler yapmanıza izin veriyor. Eklenti tek başına bir şey yapmıyor, ancak mevcut kullanıcı kodlarının miktarını düşündüğünüzde birden bire gelmiş geçmiş en güçlü eklentiye sahip olduğunuzu fark ediyorsunuz.

Yüklenen kullanıcı kodları sayesinde, web sayfalarına yeni işlevler ekleyebiliyor, çalışma şeklini değiştirebiliyorsunuz. Greasemonkey orijinal olarak Firefox için yazılmış ancak Greasemonkey kullanıcı kodlarını Chrome ve Safari'de da çalıştırmak mümkün.

İndirin: Firefox çin Greasemonkey
İndirin: Safari için Greasemonkey

Better Gmail

Better Gmail
Gmail'inizi daha da geliştirmek istiyorsanız bu eklentiyi mutlaka deneyin

3. Better Gmail: Gmail kendi başına da oldukça iyi ancak kusursuz değil. BetterGmail'in varoluş nedeni ise bu eksikliği gidermek. Eklenti, Gmail ile ilgili en iyi Greasemonkey kodlarını bir araya getiriyor. İşlevler arasında hiyerarşik etiketler, tarayıcı sekmesi üzerinde okunmamış ileti sayısı, dosya eki simgeleri, etiket bağlantıları, birçok öğeyi gizleyip gösterebilme ve daha fazlası var. Eklenti resmi olarak Firefox için geliştirilmiş, ancak resmi olmayan bir Chrome port'u da mevcut.

İndirin: Better Gmail (Firefox için, Chrome için)

Tab Cloud ve AutoCopy

Tab Cloud ve AutoCopy
Tab Cloud ile farklı PC'ler arasında tarayıcı sekmelerinizi eşitleyebilirsiniz

4. Tab Cloud: Tab Cloud, bilgisayarınızdaki tarayıcı sekmelerinizi diğer makinelere eşitlemenin mükemmel bir yolunu sunuyor. Tarayıcı pencerelerini isimlendirmek, oturumları kaydetmek, farklı tarayıcıları eşitlemek mümkün.

Firefox 4'de sekme eşitleme özelliği bulunsa da, eklenti size daha fazla denetim sağlıyor. Chrome'da ise şu an sekme eşitleme özelliği yok, bu nedenle eklenti Chrome için harika bir ek.

İndirin: Chrome için Tab Cloud
İndirin: Firefox için Tab Cloud

5. AutoCopy: AutoCopy, tarayıcınızda bir metni seçtiğinizde onu otomatik olarak panoya kopyalar. Ctrl+C'ye basmak sizin için çok zor olmayabilir, ancak AutoCopy'yi değerli kılan diğer bir özelliği ise metni biçimlendirme olmaksızın kopyalayabilmesi.

İndirin: Chrome için AutoCopy
İndirin: Firefox için AutoCopy

Okuyucu Yorumları