HP Çözüm Merkezi açıldı

Bilge Adam ve HP Türkiye işbirliği ile kurulan HP Çözüm Merkezi, kapılarını tüm firmalara açtı.

HP Çözüm Merkezi

Bilge Adam Kurumsal'ın Kozyatağı Şubesi'nde hizmet veren HP Çözüm Merkezi, firmaların teknolojiye dair sorularını uygulamalı olarak yanıtlamayı hedefliyor.

Intel ve Microsoft'un sponsor olarak destek verdikleri HP Çözüm Merkezi, EVA 4000 disk depolama sistemleri ile Blade, Storage ve Procurve sunucularından oluşan 90'a yakın cihazın bulunduğu bir donanım parkı niteliğini taşıyor. Merkez, Bilgi Teknolojileri (BT) çözümlerini son teknolojiler üzerinde deneyerek görmek isteyen firmalara senaryo bazlı çözüm sunumları yapıyor. Sunucu ve veri depolama, ağ sistemleri, kişisel sistemler ile görüntüleme ve baskı alanındaki en yeni HP teknolojilerinin kullanıldığı merkezde, müşteri ve iş ortaklarına bir modelin/fikrin uygulanabilirliğinin ispatı (Proof Of Content - PoC), yeni teknoloji danışmanlıkları ve sunucu sistemleri ile entegre uygulama danışmanlıkları hakkında çalışmalar yürütülüyor.

Çözüm Merkezi'nin, 11 farklı konuda yaklaşık 115 farklı senaryo üzerinde çalışma imkânı sunduğu alanlar ise şöyle:
- Sunucu Sistemleri
- Veri Depolama Sistemleri
- Network
- Güvenlik
- Sanallaştırma
- İş Kurtarma
- Microsoft Sunucu Sistemleri

Bilge Adam Kurumsal Yönetim Kurulu Üyesi Cem Çevik, HP Çözüm Merkezi ile ilgili şunları söylüyor: "Avrupa genelinde, yalnızca 13 adet örneği olan HP Çözüm Merkezi, Bilgi Teknolojileri alanında ciddi yatırımlar yapmayı planlayan firmaların, bu yatırımlarından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayacak."

HP ve Bilge Adam'ın iş birliği

HP ve Bilge Adam'ın iş birliği

HP Türkiye Kanal Satış Müdürü Önder Börtücen ise, HP Çözüm Merkezi ile bugüne dek birçok kurum ve kuruluşa hizmet verdiklerini ifade ediyor ve ekliyor: "Bilge Adam Kurumsal ile yaptığımız işbirliği sonucunda hayata geçirilen HP Çözüm Merkezi, firmalara, teknolojinin faydalarını gözle görme olanağı sunuyor. Uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilen demo çalışmaları, firmaların, kendileri için en uygun çözümleri geliştirmelerine yardımcı oluyor."

Merkezin hizmet verdiği kurumlar arasında Türkiye Noterler Birliği, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Yapı Kredi Bankası, Boydak Holding ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) gibi kurumlar yer alıyor.

- Türkiye Noterler Birliği: Bünyesinde, kurumsal veri depolama sistemleri ve sanallaştırma mimarisi kurmak isteyen Türkiye Noterler Birliği, sistemlerin kurulum, performans ve mevcut altyapıya uyum testlerini HP Çözüm Merkezi ile gerçekleştirdi.

- BDDK: Kurum için yürütülen felaketten korunma sistemleri ve veri depolama replikasyonu projelerinde, planlanan yapı bire bir gerçekleştirilerek altyapının kullanılabilirliği test edildi.

- Yapı Kredi: Bankanın hayata geçirmek istediği veri depolama çalışmaları öncesinde, HP OpenView Data Protector yedekleme ve yedekten dönme uygulamaları ile MSL 2024 Tape Library üzerindeki yedekleme stratejilerine ilişkin bir demo çalışması gerçekleştirildi.

- Boydak Holding: Firma bünyesinde gerçekleştirilecek olan yeni projeler için gerekli ve en uygun veri depolama sistemleri ile felaketten korunma altyapısının tasarlanması ve çalışırlığı konusunda pilot bir proje geliştirildi.

- İSKİ: Kurum bünyesinde gerçekleştirilecek olan veri depolama ve felaketten korunma altyapısının tasarlanması öncesinde, Solution Center bünyesinde Enterprise Virtual Array (EVA) ve bileşenlerine ilişkin bir demo çalışması yapıldı.

Daha detaylı bilgi için tıklayın.

Okuyucu Yorumları