HTC Sensation testte!

HTC'nin yeni amiral gemisi Sensation'ı en ince detayına kadar test ettik... Ve işte sonuç!

HTC Sensation testte!

Dual-Core işlemci, büyük dokunmatik ekran, en yeni Android sürümü ve taptaze ara yüz. HTC Sensation ile Samsung Galaxy S2'ye büyük bir rakip çıkarttı. Planı ise Samsung Galaxy S2'yi piyasadan silip piyasanın en iyilerinden olmak. Gerçekten bunu yapabilecek mi birlikte bakalım...

4.3 inçlik ekranı 16:9 formatlı SLCD ekranı bulunuyor HTC Sensation'ın. Ekranı her ne kadar iyi olsa da AMOLED ekran ile karşılaştırdığımızda ona göre biraz daha geride kaldığını görüyoruz. Renkler çok canlı değil ve siyahlar grimsi gözüküyor. Ekran testimiz de renk aralığının az olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda ekran çok yansıyor, bu büyük ekranlı birçok dokunmatik telefonunun ortak sorunu.

Çözünürlüğü alışıldık değerlerde değil: 960*540 piksel... Ekran dayanıklı gorilla camıyla döşenmiş. Tepkime hızı olarak yaptığımız testlerde de ekranın gayet akıcı ve hızlı bir şekilde reaksiyon gösterdiğini görüyoruz. Ekranlar arasındaki geçiş de gayet hızlı oluyor. Bu tabii ki HTC'nin koyduğu güçlü işlemcinin bir etkisi. HTC iki çekirdekli 1.2 GHz saat hızlı bir işlemci tercih etmiş.

Uygulamaları daha hızlı başlatmak

Uygulamaları daha hızlı başlatmak

Telefonda son Android sürümü olan Gingerbread ile geliyor. Bununla birlikte tabii ki HTC'nin kendi ara yüzü Sense var. Sensation, Sense 3.0 sürümünü kullanan ilk telefon; buna rağmen yeni Sense 3.0 Samsung'un TouchWiz 4.0 ara yüzü kadar çok şey getirmiyor.

Pratik bir yenilik ise, telefonu uyku durumundan çıkarttığınızda, ekran tasarrufu için arka planda bir yarım daire gözüküyor. Bu daireyi yukarı çekmektense 4 tane seçilebilen uygulamadan birine sürüklemeniz mümkün. Bu şekilde uygulama hemen başlıyor ve ekran kilidini açmakla uğraşmadan istediğiniz uygulamaya girebiliyorsunuz.

Sense ara yüzüne bir kaç yenilik daha eklenmiş. Örneğin hava durumu sesli ve animasyonlu hale getirilmiş. Bunlara rağmen yeni güncellemeden daha fazla şey beklemiştik.

HTC Sensation ve multimedya!

HTC Sensation ve multimedya!

Multimedya konusunda HTC gayet cömert. Kamera 8 megapiksel çözünürlük ve manuel çözünürlük ayarlama gibi bazı ekstralar sunuyor. Sensation, testimizde 8 megapiksellik kamerası ile gerçekçi renklerde net fotoğraflar sundu. Az ışıklı ortamlarda ise mutlaka çift led flaşı açmamız gerekti. Video kamerası da işini iyi yapıyor. Galaxy S2'de olduğu gibi Sensation'da da Full HD videolar çekebilirsiniz.

MP3 oynatıcısı ve radyo da bize yeterli geldi. Eğer HTC kulaklıkları daha iyi bir kulaklık ile değiştirirseniz mutlaka daha iyi sonuç alacaksınızdır. Multimedya içerik içinse 1 GB'lık dahili bir hafıza ve 8 GB micro SDHC kart ile genişletme imkanınız var.

Sensation HDMI sayesinde televizyona sinyal yollayabilen MHL destekli bir USB çıkışı sunuyor. Uygun adaptörü kullandığınız taktirde video ve fotoğrafları televizyonunuzdan seyredebilirsiniz.

Sansasyonel internet hızı
Bu fiyattaki Android telefonlardan haklı olarak hızlı sörf bekliyorsunuz. Testimize göre HTC bunu size sunuyor. 600 KB'lık test sayfası WLAN-n ile, 4 saniyede, HSDPA ile 2 saniyede yüklendi. Daha küçük bir mobil sayfa ise 2 saniyede WLAN ile, 4 saniyede ise HSDPA ile ekranlarda idi.

Kaliteli kasa, yetersiz ses kalitesi...

Kaliteli kasa, yetersiz ses kalitesi...

Tabii ki Sensation için bazı eksi özellikler de mevcut. HTC tasarımcılarının yeni telefonları için biraz daha çalışması gerekiyor. Telefon birçok HTC telefonu gibi klasik gözüküyor. 148 gram ve 12 milimetrelik kalınlığı ile rakibi Samsung'a göre daha ağır ve kalın. Buna rağmen metal elementleriyle yüksek kalite kasaya sahip.

Telefonla konuşurken ise telefon bizi hayal kırıklığına uğrattı. Telefonla konuşurken cızırtılar ve yankı duyuyorduk. Sabit hatlarda akustik ise çok daha iyiydi.

Gelelim bataryaya... Tam sinyalde 4.5 saat konuşma süresi ve tam parlaklıkta 6 saat 47dakika sörf süresi ortalama bir değer olarak kabul edilebilir...

...Ve sonuç!

...Ve sonuç!

HTC Sensation, adından da anlaşılacağı gibi iyi bir tepki uyandırıyor ve en iyiler listesine girmeyi başarıyor. Bunun nedenleri ise hızlı ve stabil performansı, şık tasarımı, hızlı tarayıcısı ve tabii ki kamerası. Ekran her ne kadar büyük ve net olsa da rakibi Super-AMOLED ile direkt karşılaştırmada karşısında duramıyor. Yeni Sense ara yüzü bazı pratik ve yeni özellikler getirmiş ama bekleneni karşılayamadı. Telefon akustiği ve dizayn konusunda HTC'nin biraz daha çalışması gerekiyor.

Bu küçük eksikleri gözardı edersek, HTC Sensation piyasadaki en iyi Android ceplerden biri...

Alternatif
Sensation'a en iyi alternatif, Super AMOLED ekranı, 16 GB hafızası, geliştirilmiş ara yüzü ile tabii ki Samsung Galaxy S2.

HTC Sensation: Teknik Özellikler

HTC Sensation: Teknik Özellikler

İşletim sistemi : Android 2.3.3(HTC Sense 3.0 ara yüz)
AppStore : Android Market
SAR değeri : 0.36 W/kg
Ağırlık : 149 Gramm
Boyutları : 126*65*11 mm
GSM bandı : Quad-Band
WLAN : 802.11n/g/b
EDGE : Var
Akku konuşma/online/dolum süresi : 4.32/6.47/3.00 saat
UMTS veri alımı/gönderimi : 14.0/5.8 MBit/s
Flaş desteği : Var
Görüntülü konuşma : UMTS ile
Dokunmatik ekran : Kapasitif(Multitouch)
Ekran tipi : Super LCD
Ekran boyut : 53*95 mm
Ekran çözünürlük : 540*960 Pixel
Kamera çözünürlüğü : 8 Megapixel
3.5 Jack girişi : Var
Navigasyon : GPS alıcısı
Kutu içeriği : USB kablo, kulak içi kulaklık, Kullanma kılavuzu, microSD kart(8 GB)

Okuyucu Yorumları