Intel'den anti-tekel davasına itiraz

Intel, kendisine karşı açılan milyar dolarlık rekor tekelcilik davasına böyle itiraz etti...

Rekor davaya itiraz

Intel, kendisine karşı açılan rekor miktardaki anti-tekel davasına "son derece yetersiz" diyerek itiraz etti. Ceza, 2009'da Intel'in AMD'yi engellemek üzere rekabet karşıtı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle Avrupa Birliği anti-tekel regülatörleri tarafından verilmişti.

8 yıllık incelemenin ardıdnan Intel, 2009'da 1.06 milyar dolarlık bir cezaya çarptırılmıştı. Intel, bu cezanın açıklanmasının hemen ardından kararın hatalı olduğunu ve mikroişlemcilerdeki rekabetçi piyasayı yok saydığını söylemiş, karara itiraz edeceklerini duyurmuştu.

Intel, 2 sene önce duyurduğu itiraz işlemlerine bu hafta başlamış bulunuyor. Lüksemburg'daki Genel Mahkeme'de dört hakimden oluşan panelde konu ele alınacak. Intel'in avukatı Nicholas Green'e göre Avrupa Komisyonu, kararı haklı çıkarmaya yeterli kanıtı elinde bulundurmuyor. Komisyona göre ise Intel, inceleme sırasında Dell Inc., Hewlett-Packard Co, NEC, Lenovo ve Media Saturn Holding'in tümünden para iadesi almış bulunuyor. Komisyon avukatı Nicholas Khan'ın ise hakimlere şu sözleri ilettiği iddia ediliyor: "Bu tür iadeler sadece müşterileri bağlama ve rakipleri kötü bir konuma getirme amacı taşıyabilir. Intel, bu rekabet karşıtı hareketlerini dikkatle gizlemiştir."

Genel Mahkeme'nin davayı önümüzdeki bir kaç ay içinde karara bağlaması bekleniyor. Dava, Intel'in lehine sonuçlanmadığı takdirde şirket, davayı en yüksek mahkeme olan Avrupa Birliği Adalet Divanı'na taşıyabilecek.

Okuyucu Yorumları