Intel'in giriş seviyesi için planları

'High End' işlemcileriyle ün yapan intel için sırada giriş seviyesi var

Intel'in yeni serisi

Amd ve Intel çekişmesi durmaksınızın sürmekte. Son olarak Intel'in 27 Temmuz tarihinde 'Conroe' adlı işlemcileri ile yeni bir mimariye geçmişti.Intel yaptığı hatayının farkında olmalı ki yeni işlemcilerinde artık 'Netburst' mimarisiyle kullanmamakta. Artı olarak çekirdek mimarisi üzerine uğraş veren firma Temmuz ayı içerisinde Core 2 Duo işlemcilerini piyasaya sundu.Hatta bununla kalmayıp 4 çekirdekli Quad-Core işlemcilerin hazırlıklarına başladı.Fakat sözünü ettiğimiz bu işlemciler üst düzey 'High End' diye tabir ettiğimiz üst kesim kullanıcıya hitap etmekteydi.

Bu sebeplerden ötürü orta ve giriş seviyesi işlemci üretimine hız veren firma yeni ürünlerini tanıtımını yapmakta.Firma orta seviye olarak Conroe E4300 modeli 160-170 $ civari bir fiyattan sunmayı planlıyor.

Giriş kesimi olarak nitelendirdiğimiz ekonomik fiyatlı işlemciler için yakın zamana kadar Conroe-L işlemcileri sunmaya hazırlanmaktaydı.Ancak bu fikirden vazgeçildiğini ve yeni işlemcilerini Celeron 400 diye adlandıracağını duyurdu. Öncelikli olarak Celeron 430 ve Celeron 440 işlemcileri çıkarmayı hedefleyen firma bu işlemlerde 800 mhz lik veriyolu kullanacaktır. Yeni Celeron 430 işlemcisinin 1,8GHz, 440 modelinin ise 2GHz'lik saat hızlarına sahip olmaları bekleniyor. İşlemciler Intel'in 64-bit teknolojisi ve Excute Disable Bit teknolojilerini destekleyecekler ama VT, EIST, ViiV ve vPRO gibi teknolojileri ise desteklemeyecekler. Ama bunlar açıkçası işlemcilerin hitap ettiği kesim de dikkate alındığında, büyük eksiklikler olarak göze çarpmıyorlar.

Okuyucu Yorumları