iPhone 6S / 6S Plus'ınızın işlemcisi hangisi?

iPhone 6S'inizde Samsung'un mu, yoksa TSMC'nin mi işlemcisi var? İşte keşfetmenin yolu...

6S'inizin işlemcisi hangisi?

Apple'ın en yeni iPhone'larında kullandığı A9 işlemcinin iki farklı sürümünün olduğu, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. İşlemciler hemen hemen aynı olsalar da biri, hız testlerine göre pili daha hızlı tüketiyordu.

Anandtech, iPhone 6S ve 6S Plus'ın satışa sunulmasından kısa bir süre sonra iki farklı A9 yongasının olduğunu, bunlardan birinin Samsung'un 14nm teknolojisiyle üretildiğini, diğerinin ise TSMC tarafından üretildiğini ve biraz daha büyük olduğunu söylemişti. Apple, tedarikle ilgili sorun yaşamamak için işlemcileri iki farklı üreticiden sağlamayı tercih etmişti.

Ancak testler, iki işlemcinin aynı biçimde çalışmadığını ortaya çıkardı. Bazı forumlara ve Çince sitelere göre TSMC'nin işlemcisi, Geekbench pil testinde 2 saat daha uzun pil ömrü sağlıyor, üstelik biraz daha serin çalışıyordu. Ancak pil testi uygulamaları gerçek hayattaki performansı tam olarak yansıtmadığından, iki işlemciden birinin "daha iyi" olduğuna hemen karar vermemek gerekiyor.

Yeni iPhone 6S veya iPhone 6S Plus'ınızın hangi işlemciye sahip olduğunu anlamanın ise kolay bir yolu var. Lirum Device Info Lite uygulamasını cihazınıza kurun ve çalıştırın. Ana sayfadaki model numarası N66AP (6s Plus) veya N71AP (6s) ise Samsung işlemciye (dolayısıyla iddialara göre daha kısa pil ömrüne), N66MAP veya N71MAP ise TSMC'nin işlemcisine (yani iddialara göre daha uzun pil ömrüne) sahipsiniz demektir.

Apple, yeni iPhone'larındaki farklı işlemciler için ne demişti?

Okuyucu Yorumları