iPod'un babası Forstall'ın gidişinden memnun

Bugüne kadar "Apple'da herkes kardeş gibi; herkes birbirini seviyor" diyorduk; ama...

Şok sözler: Hakettiğini aldı!

Apple yöneticisi Scott Forstall'ın ayrılışından mutlu olanların sayısı hiç de az değil. iPod'un 18 jenerasyonu üzerinde çalışan eski Apple yöneticisi Tony Fadell, Forstall'ın gidişinden memnun olduğunu söyledi.

Tony Fadell'in Apple'da ayrı bir yeri bulunuyor. Fadell, "iPod'un babası" olarak tanınıyor ve iPod üzerindeki büyük emeğiyle biliniyor. Fadell, ilk iPhone'un donanım tasarımında da yer almış. Ancak Fadell, Apple'da çalıştığı dönemde sık sık eski iOS bölümü başkanı Forstall ile karşı karşıya gelmiş. İkisi arasındaki tartışma konusu genellikle ilgi odağı, kredi, kaynaklar olmuş. Fadell, kendi işini yapmak üzere 2010'da Apple'dan ayrılmıştı.

Fadell, Apple'dan uzaklaştırılan Forstall hakkında şunları söylüyor: "Scott hakettiğini aldı." "Bence birkaç hafta yaşanan bu olay hakedilmişti ve olanları da doğruladı. Raporların bazılarını okuranız, Cupertino'da insanların bu olayın ardından gülümsediğini görebilirsiniz."

Forstall, Apple'daki 15 yılının ardından geçtiğimiz ay kovulmuştu. Bu kararın arkasında Apple'ın iOS 6'daki Maps uygulamasındaki hatalar olduğu biliniyor.

Okuyucu Yorumları