İşte Windows 8 Pro!

Windows 8 sızıntıları sürümlere kadar uzandı... Bu seferki haberimiz, Windows 8 Pro hakkında...

İşte Windows 8 Pro!

Hüseyin Cem Köylü

Windows 8 ile ilgili tüm sızıntıların ilk adresi olan WinUnleaked.tk sitesi, bu sefer de Windows 8 Pro olarak adlandırılan sürümün ekran görüntülerini sızdırdı.

Daha önceki Windows'larda Professional ismiyle piyasaya sürülen sürümün yeni isminin de Pro olacağı görülüyor artık. Site, Windows 8 Pro'nun Windows to Go yüklü olarak geleceğini ve geçici olarak Ekim ayında yayınlanan Windows 8 Geliştirici Önizlemesi'nin eski boot ekranına sahip olduğunu iddia ediyor.

Site ayrıca, Windows 8 Pro SKU'larının M3 EULA ve Microsoft Confidential Winver damgasını kullanacağını iddia ediyor ama ikisi de geçici olarak kullanılacak gibi gözüküyor. Windows 8 Pro sürümünde Windows Media Center bulunmuyor fakat site, final sürümünde WMC'nin eklenebileceğini de söylüyor.

Son olarak site, Windows 8 Pro'nun kullanıcı arayüzünde, istenildiği zaman daha üst bir Windows sürümüne yükseltme seçeneği bulunduğunu da yazıyor ama zaten bu sadece Windows 8'e özgü bir özellik değil; Windows 7 ve Vista'da da aynı imkan vardı.

Okuyucu Yorumları