Jüriyi eleştiren Samsung dava hazırlığında

Samsung, Apple'ın patent davasında kendi aleyhine karar veren jüriye fena salladı...

Samsung jüriye fena salladı!

Samsung, Apple'ın ABD'de kazandığı davada jürinin verdiği kararın yanlış olduğu iddiasıyla yeni bir dava açmak hazırlığında.

Samsung'un dava dosyası henüz hazır olmasa da ortaya çıkan bilgilere göre Güney Kore'li firma, davasında jürinin kötü yönetimini öne sürmeye hazırlanıyor. Samsung, jüri üyelerinin taraflı davrandığını veya bilgileri davadan değil medya raporlarından elde ettiklerini iddia ediyor.

Jürinin sözcüsü Velvin Hogan'ın ise kendine ait bazı patentlerinin bulunduğu biliniyor ve iddiaya göre Hogan, diğer jüri üyelerine yardım etmek için kendi patent tecrübelerini kullanmış bulunuyor. Hogan, davadan sonra yapılan röportajlarda da bunu kabul ediyor. Bunun doğru olmadığını düşünen Samsung'a göre, kararını fazlasıyla çabuk veren jürinin hasarı hesaplarken yaptığı bazı tutarsızlıklar da var.

Samsung'un dosyasına göre yeni bir davaya ihtiyaç duyulmasının diğer bir nedeni ise '915 numaralı patent hakkında jürinin verdiği karar. Şirkete göre jürinin Ace, Intercept ve Replenish cihazlarının '915 patentini çiğnemediğin, kalan cihazların ise çiğnediğinin söylenmesi tutarsızlık oluşturuyor. Samsung'a göre patenti ihlal etmeyen Ace Intercept ve Replenish, diğer cihazlarla aynı Android sürümünü kullanıyor.

Okuyucu Yorumları