Kendi 3D gözlüğünüzü yapabilirsiniz

Özel hazırlanmış resimleri ve filmleri 3D görebileceğiniz 3D gözlüğü evde hazırlayabilirsiniz.

3D gözlük yapın!

Üç boyutlu filmleri izlemek ve resimlere bakmak için ihtiyacınız olan üç boyutlu gözlüğü kırtasiyeden alacağınız basit malzemelerle evde hazırlayabilirsiniz. Böyle basit el işleri özellikle çocuklu aileler için beraber basit ve eğlenceli bir şeyler yapma imkanı sunar.

Kendi 3D gözlüğünüzü yapmak için nelere ihtiyacınız var?
Kalem, kağıt, sert karton veya mukavva, makas, bant, kırmızı ve mavi asetat, isteğe bağlı süslemeler.

Öncelikle kağıda gözlüklerinizi üç parça olacak şekilde çizin. Saplar için iki parça ve ön kısım için bir parça hazırlayacaksınız. Kestiğiniz parçanın burnunuza uyup uymadığını kontrol edin. Sonra kağıdı karton üzerine koyarak kesin. Göz deliklerini açmayı unutmayın. Sonra sapları ön parçaya bantlayın.

Bir göz mavi, bir göz kırmızı, çok kolay!Göz kısımları için bir mavi, bir de kırmızı parça kesin. Göz deliğinden biraz daha büyük olsun ki bu taşan kısmı yapıştırabilin.
Gözlüklerinizi 3D resme bakarak test edin. Artık 3D film izleyebilirsiniz!
Bir göz mavi, bir göz kırmızı, çok kolay!
Hiç uğraşmak istemeyenler bir mavi, bir de kırmızı marker ile işi kolayca halletme imkanı da var. Kapağı şeffaf bir CD kutusu alıp göz aralığını hesaplayarak bir yanı mavi, diğer yanı kırmızı boyarsanız bundan bakarak 3D film izleyebilirsiniz. Yine de rahatlık açısından kartondan bir gözlük yapmanızı tavsiye ederiz.
Bir göz mavi, bir göz kırmızı, çok kolay!

Okuyucu Yorumları