LG G5 plastik mi, metal mi?

LG'nin "tamamen metal" olduğunu söylediği G5 hakkındaki metal-plastik tartışmasında son nokta!

Plastik mi, metal mi?

Geçen hafta ortaya çıkan bir YouTube videosunda yeni LG G5'in gövdesinin söylendiği gibi "tamamen metal" olmadığı, kasanın plastik olabileceği ileri sürülmüştü. Güney Koreli firma yaptığı açıklamada böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

YouTube kullanıcısı JerryRigEverything, eline aldığı jiletle G5'in arkasını çizerek sıyırmış ve arka yüzde kalın bir plastik tabakasının bulunduğunu söylemişti. Bunun ardından telefonun gövdesinin tam anlamıyla metal olmayabileceği iddiaları ortaya atılmaya başlanmıştı. Ancak LG'nin Global İletişim Kıdemli Direktörü Ken Hong, bu iddialarla ilgili akıllarda oluşan soru işaretlerini giderecek bir açıklama yaptı.

Hong, şunları söyledi: "Gördükleriniz plastik koruyucu değil astardır. Bildiğiniz gibi astar, alüminyumu boyamak üzere kullanılır; biz de bunu G5'te uyguladık. Telefonda kullandığımız alüminyum alaşım, LM201b olarak biliniyor."

"Anten bantlarını alüminyuma hissedilmeyecek biçimde eklemenin bir yolunu bulduk ve LM201b'yi "microdizing" adlı bir işlemden faydalanarak astar ve boyayla kapladık."

Yani LG G5'i elinizde tuttuğunuzda başta bir metali tutmuş gibi hissetmeseniz de, aslında astarın ve boyanın içerisinde metal bir gövde bulunuyor.

Okuyucu Yorumları