Microsoft, Cortana'nın bu işlevini kapattı!

Microsoft, Android'de sorun çıkaran Cortana işlevini onarmak yerine kaldırdı!

Microsoft'tan Android'e makas

Microsoft, Android için sunduğu Cortana uygulamasının önemli bir özelliğini kaldırmak zorunda kaldı. Kişisel asistanın Android sürümünü, artık "Hey Cortana" diyerek çağırmanız mümkün olmayacak.

"Hey Cortana" işlevi, dijital asistanı herhangi bir uygulamadayken sesli komutunuzla ekrana getirmenize izin veriyordu. Bu durumda çoğu Android'li telefondaki "OK Google" sesli komutu devre dışı kalıyordu. Hey Cortana işlevi, şu an yalnızca ABD'de devre dışı bırakılmış gibi görünüyor. Bu değişikliği uygulamanın Play Store'daki yenilikler listesinde görebiliyoruz.

Komutun kaldırılmasının nedeni ise büyük ihtimalle mikrofonla ilgili yaşanan, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen sorun. Bazı kullanıcılara göre işlev, Android'in OK Google komutuyla çakışabiliyor ve hatta telefon görüşmelerinde sorunlara yol açabiliyordu.

Sorun, Cortana uygulamasının içerisinden "Hey Cortana" işlevini devre dışı bırakarak çözülebiliyordu. Ancak Microsoft (şimdilik sadece ABD'de de olsa) işlevi tamamen kaldırmayı tercih etmiş görünüyor. Firmanın şu an bir çözüm üzerinde çalışıyor olabilir; bu yüzden işlev yakında geri dönerse şaşırmayın.

Okuyucu Yorumları