Microsoft ve RIM anlaştı: Live BlackBerry'de

RIM ile MS arasındaki anlaşma, Windows Live Hotmail ve Messenger'ı BlackBerry'ye taşıyor.

MS Live BlackBerry'de

Microsoft ve Research In Motion (RIM), BlackBerry akıllı telefonlarda Microsoft Windows Live hizmetlerini sunmak üzere anlaşma imzaladıklarını duyurdu. BlackBerry akıllı telefon kullanıcıları, mobil durumdayken Windows Live Messenger'a kolayca erişebilmenin ve BlackBerry platformuyla Windows Live Hotmail'in entegrasyonunun keyfini yaşayacak.

BlackBerry kullanıcıları, Windows Live hizmetlerinin BlackBerry platformuna entegre olmasıyla birlikte; "push" (itme) teknolojisini kullanan BlackBerry mimarisiyle eşzamanlı iletişim kurabilecek ve mükemmel bir mobil iletişim deneyimi yaşayacak. Kullanıcılar; yalnızca bir kez Windows Live e-posta adres ve şifrelerini girerek, Windows Live Hotmail ve Windows Live Messenger hesaplarına BlackBerry akıllı telefonlarından istedikleri an erişebilecek.

Research In Motion Kurumsal Pazarlama Başkan Yardımcısı Mark Guibert, BlackBerry platformunun etkili mesajlaşma özellikleriyle dünya çapında saygı gördüğünü, RIM'in müşterileri için geniş bir iletişim yelpazesi sunduğunu ve mümkün olan en iyi mobil deneyimi sunmak için de farklı yollar araştırmaya devam ettiklerini ifade etti. Guibert, "Microsoft ile olan ilişkimiz ve BlackBerry akıllı telefonlarda sunulan Windows Live hizmetleri, müşterilerimize en iyi mobil deneyimi yaşatmak yolundaki stratejimizi oluşturmamızı kolaylaştırıyor" dedi.

Neler yapılabilecek?

Neler yapılabilecek?

Kullanıcılar, BlackBerry akıllı telefonlar için Windows Live hizmeti ile;

- Otomatik mesaj dağıtımı ve mesaj senkronizasyonu için BlackBerry "push" teknolojisini kullanarak online hesaplarını BlackBerry akıllı telefonlarda yapacakları işlemlerle güncel tutabilecek.

- Otomatik olarak akıllı telefona iletilecek Windows Live Hotmail mesajları için ayrılmış bir gelen kutusu kullanabilecek. Kullanıcılar bu yapı dışında; Windows Live Hotmail mesajlarının diğer e-posta hesaplarından gelen mesajlarla birlikte BlackBerry akıllı telefonlarında tek bir gelen kutusunda almayı da tercih edebilecek.

- HTML e-postaları; grafikler, Web bağlantıları ve kişi fotoğraflarını görüntüleme kapasitesiyle görebileceğiz.

- Anlık ileti gönderebilecek ve grup sohbetlerine katılabileceğiz.

- Meşgul ya da Dışarıda gibi durum mesajları kişiselleştirilebilecek.

- Konuşmalar kaydedilebilecek.

- Fotoğraflar sergilenebilecek (Avatar).

- Fotoğraf ve dosya gönderimi ve alımı yapılabilecek.

- 60'ın üzerinde ifade simgesi kullanılabilecek.


Microsoft Mobil Servisler Başkan Yardımcısı Brian Arbogast, dünyada 430 milyondan fazla insanın iletişim içinde olmak için Windows Live'a güvendiğini belirterek; "RIM ile işbirliğimiz BlackBerry akıllı telefon kullanıcılarının çalışırken veya hareket halindeyken, Windows Live'ın tüm avantajlarından faydalanmalarına imkan sağlayacak" dedi.

BlackBerry akıllı telefonlar için Windows Live hizmetlerinin, birden fazla dil seçeneğiyle bu yazdan itibaren pazarda olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları