Microsoft'tan Surface Phone sürprizi!

Microsoft'un bir türlü doğrulanmayan yeni telefonu Surface Phone, bu kez ciddi ciddi geliyor!

Surface Phone geliyor!

Microsoft yöneticisi Terry Myerson, yazılım devinin Windows 10 Mobile konseptinden vazgeçmeyeceğini ve bu doğrultuda yeni nesil cihazlar üzerinde çalıştığını duyurmasının ardından, konuyla ilgili ilk gelişmeler de ortaya çıkmaya başladı.

Windows Central'da yer alan habere göre, Windows 10 Mobile platformuyla çalışacak olan yeni cihazın Nisan 2017'de kullanıma sunulması beklenen Surface Phone olacağı tahmin ediliyor.

Firma tarafından yapılan açıklamada ise söz konusu cihaz iki niteliğiyle ön plana çıkartılıyor: "Dünyanın en güvenli telefonu" ve "Üretkenlik için en iyi telefon".

Microsoft'un Continuum gibi yeni özelliklerinin de yardımıyla söz konusu modelin üretkenlik açısından oldukça iddialı olması aslında şaşırtıcı değil. Diğer yandan yeni cihazın bu sıfatı hak etmesi için Continuum'un yanında başka yeniliklere de ihtiyacı olacağı bir gerçek.

Nasıl uygulamaya konulacağı henüz çok açık olmasa da Win32 uygulamalarının da Surface Phone'da önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Redstone 2 güncellemesinin de, Surface Phone'un çıkış tarihiyle kesişebileceğini söylemek mümkün. Diğer yandan olası bir Redstone 3'ün hem mobil telefonlar, hem de PC'ler için yenilikçi bir konseptle geleceği şimdiden konuşulmaya başlandı bile...

Okuyucu Yorumları