Microsoft'un Yeni Akıllı Ev Cihazı Planı!

İddialar doğruysa Microsoft, Eylül ayında yayınlayacağı güncellemeyle Windows 10'a bu büyük yeniliği getirecek!

Windows 10 için ilginç söylenti!

Microsoft, yeni bir iddiaya göre Windows 10'lu bilgisayarlarını akıllı ev merkezlerine dönüştürmek istiyor. Firma bunun için Windows 10'a "HomeHub" adında, akıllı ev cihazlarıyla etkileşim kurmayı sağlayacak ve bir işlev getirmek üzere çalışıyor.

The Verge'ün iddiasına göre yazılım devi, Philips Hue, Insteon, Nest, Wink ve Samsung SmartThings gibi cihazları desteklemek üzere "plan denemeleri" yapıyor. Sistemin sesli komutları Microsoft'un sesli dijital asistanı Cortana üzerinden alacağı söyleniyor. The Verge'e göre Microsoft, bu işlevi destekleyecek PC'ler oluşturmak üzere HP ve Lenovo gibi üreticilerle birlikte çalışıyor.

Siteye göre bir başka yenilik, aileler için yapılacaklar listelerini, takvimleri ve notları içeren ve "her zaman açık" duran yeni hoş geldiniz ekranı olacak. İddiaya göre giriş ekranı, "mutfak PC'leri", daha yeni ve küçük, ekranlı cihazlar için tasarlanmış.

Rapor, Microsoft'un yeni giriş ekranını ve diğer işlevleri Eylül'deki Windows 10 güncellemesine dahil edeceğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları