MobileClicks 2011'in birinicisi TiendaTek

Yedi ülkeden en yaratıcı uygulamanın yarıştığı Vodafone MobileClicks 2011'in kazananı belli oldu.

En yenilikçi uygulama o!

Vodafone'un küresel olarak düzenlediği Vodafone Mobile Clicks 2011'in Türkiye finalisti, 24 Ağustos 2011 Çarşamba günü belli olmuş ve Berkant Kölem ve İsmail Ürün'ün hayata geçirdiği Bill Gastro, finale kalan toplam beş proje arasından seçilerek, Amsterdam PICNIC Festivali'nde gerçekleştirilecek büyük finalde ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştı.

Biz de Amsterdam'daki etkinliği yakından takip ederek bu devasa yarışmanın final heyecanını sizlerle paylaşmak için Vodafone'la birlikte Hollanda'ya gittik. MobileClicks 2011 bugün sonuçlandı ve birinci İspanyol katılımcıların oluşturduğu TiendaTek uygulaması oldu.

Özellikle de gelişmekte olan ülkelerde yer alan bakkal gibi ufak işletmeler için tasarlanan uygulama sayesinde bir Android telefonu kullanarak dükkanınızdaki bütün stoğu yönetebiliyor, raporlar alabiliyor, analizler yapabiliyor ve karınızı artırabiliyorsunuz. Daha çok bu konuda yetersiz olan bayanlar için tasarlanmış uygulama sayesinde tecrübesiz kişiler de kolayca bir işletmenin kontrolünü gerçekleştirebiliyorlar.

İkinci ve üçüncü uygulama

İkinci ve üçüncü uygulama
Etkinliğin gerçeleştirildiği PICNIC alanının girişi

Yarışmada ikinci olan ve €50,000 ödülü alan uygulama ise İngiltere'den geliyor. ParcelGenie adındaki uygulama ile adresini bilmediğiniz bir kişiye veya arkadaşınıza dahi cep telefonunuz ile hediye gönderebiliyorsunuz. Şimdilik sadece İngiltere'de olan servis ile hediye göndereceğiniz kişinin telefonunu ve hediyeyi ParcelGenie'ye giriyorsunuz. Sistem verdiğiniz numaraya bir SMS atarak hediyeyi kabul ederse adresini yollamasını istiyor. Adres yollandığında ise hediye karşı tarafa gönderiliyor.

Üçüncü olan uygulama ise Almanya'dan geliyor ve bir verimlilik uygulaması. Windows , Mac, Android ve iOS ile uyumlu olan Wunderlist; yapacağınız işler, doğum günleri, yaklaşan toplantılar gibi şeyleri gayet güzel bir arabirim ile kontrol altında tutmanızı sağlıyor. Yazılımın bulut tabanlı senkronizasyonu ise bir başka dikkat çeken özellik.

Okuyucu Yorumları