Modern Warfare 3 ne kadar iyi?

Call of Duty'nin yeni oyunu Modern Warfare 3'ü oynadık; inceledik... Ve son kararımız...

Modern Warfare 3 ne kadar iyi

CoD: Modern Warfare 3'ten en iyi kareler için tıklayın...

Activision yeni Call of Duty'i yaklaşık bir ay önce görücüye çıkardı. Modern Warfare 3 için Infinity Ward ve Sledgehammer birlikte çalıştı. Sizin için oyunu oynadık ve inceledik.

Eğer Call of Duty serisini daha önceden biliyorsanız, oyunu oynamadan bazı beklentileriniz oluşmuştur. Daha önce de söylediğimiz gibi Modern Warefare 3'ün oynadığımız PC versiyonu bir shooter oyunu için beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı.

Oyuna baktığımızda oyun klasik bir Call of Duty oyunu, bu çizgisinden kaymamış. İlk bölüm "Black Tuesday"de doğruca ABD metropolünde borsa binasının çatısına koşuyorsunuz. Başka bir çıkış yolu yok. Belli bir noktaya kadar bir şey yapmayan düşmanlar, hedefe ulaştığınızda başlıyor. Aynı prensip tüm bölümlerde geçerli. Havada, karada, suda...

Senaryo ve bölümler

Senaryo ve bölümler

CoD: Modern Warfare 3'ten en iyi kareler için tıklayın...

Persona non grata... Üçüncü bölümün adı... Bu bölüm yeni oyunun sunabildiği her şeyi gösteriyor. Yuri olarak bir Rus görev gücüyle işbirliği yaparak Makarov teröristlerine karşı savaşıyorsunuz. İlk sahne yaralı yoldaşları gösteriyor. Amacımız onları mümkün olduğunca az yaralanmalarını sağlayarak yangın bölgesindeki helikopter alanına getirmek. İlk bölümde büyük bir sokağa kurulmuş örme bir evde savaşıyoruz. Bunu evin bodrumuna girene kadar devam ettiriyoruz. Orada bizi savaşa çekecek küçük uzaktan kumandalı silahlar buluyoruz.Yangın içinde tam donanımlı helikopter ile sayısız düşmanı bombalıyoruz. Arka planda ise yoldaşlar güvenli bir biçimde ilerliyor. Son olarak yine Yuri'nin kılığına giriyoruz. Ve bölüm bitiyor.

Aslında tüm bölümler benzer mantıkla tasarlanmış. Teker teker bakıldığında hikayeler kısa ve birbirine bağlanmış şekilde. Özet ise Rus teröristlerin dünyanın en büyük başkentine saldırısı, 3. Dünya Savaş'ının patlak vermesi ve ülkeler arası ittifakların kurulması.

Grafikler ve ses...

Grafikler ve ses...

CoD: Modern Warfare 3'ten en iyi kareler için tıklayın...

Activision MW3'in öncelikli olarak XBOX 360 ve PlayStation 3 için üretildiği konusunda bir şüphe bırakmadı. PC versiyonu sadece bir yan ürün olarak bulunuyor. Tüm oyun boyunca bu zaten görülüyor. Grafikler en seviyede bile kusursuz değil; dokular yakından incelendiğinden çok büyük zevk vermiyor. Patlamalar ve insan efektleri ise Battlefield 3'e oranla kötü. Kısacası MW3, grafik konusunda en büyük rakibi Battkefield 3'ün gerisinde kalmaktan kurtulamıyor. Serinin bir önceki oyununa oranla "vay" dedirtecek fazla bir görsel özellik yok.

Zengin ses ve iyi İngilizce
MW3 sesler açısındansa iyi puan topluyor. Patlamalar kuvvetli bir şekilde duyuluyor ve oyun boyunca arkadaki müzik sizi heyecanlandırıyor. İngilizce konuşmalar sanki bir robot konuşuyormuş gibi değil; aksine akıcı ve gerçekçi...

Modern Warfare 3: Son karar...

Modern Warfare 3: Son karar...

Modern Warfare 3 bizim gerçekten hoşumuza gitti. Kötü sürpriz beklemiyorduk; zaten böyle bir sürpriz gelmedi. Terminator filmini tanıyanlar, bir sonrakifilmde ne olacağını bilir: Aksiyon, sşlahlar ve savaş... Bu konuda Infinity Ward hızlı senaryo dizileri, ses efektleri ile güzel bir karışım elde ediyor.

Call of Duty Modern Warfare 3 PlayStation 3, Xbox 360 ve PC için marketlerde bulunuyor. Nispeten ana oyuna benzeyen ancak kalite açısından sınıfta kalan Wii sürümü ise, sadece meraklılarına hitap edebiliyor...

CoD: Modern Warfare 3'ten en iyi kareler için tıklayın...

Okuyucu Yorumları