Nintendo Avaturk ile Türkiye pazarında

Türkiye’de yasal oyun pazarını büyütmek hedefiyle hareket eden Avaturk, dünya oyun konsolunun devlerinden Nintendo’yu Türk pazarıyla tanıştırıyor. Avaturk, dünyanın en büyük oyun konsolu üreticilerinden Nintendo’nun Türkiye’deki toptancısı oldu.

Nintendo Avaturk ile Türkiye pazarında

Koç Bilgi Grubu-Porttakal A.Ş. işbirliği ile kurulan Türkiye’nin ilk dijital eğlence platformu Avaturk, dünyanın en büyük oyun konsolu üreticilerinden Nintendo’nun Türkiye’deki toptancısı oldu. Nintendo’nun 1997’den beri Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi, 2002’den bu yana da Bulgaristan, Arnavutluk ve Makedonya’daki dağıtım operasyonlarını üstlenen Nortec Multimedia SA, Türkiye’de iş ortağı olarak dijital eğlence sektörünün lider platformu Avaturk’ü seçti.

Avaturk işbirliği ile Nintendo ürünlerinin bölgede artan popülaritesini kullanarak Nintendo’nun küresel pazardaki genişleme kararlılığına sürdürmeyi planladıklarını belirten Avaturk Genel Müdürü Hasan Çolakoğlu, “Avaturk olarak yeni yeni oluşmaya başlayan Türkiye oyun pazarında önemli başarılara imza atmaktayız. Bu işbirliğiyle oyun dünyasında çok önemli bir yere sahip olan Nintendo’nun oyunlarını resmi olarak Türkiye’de satmaya başlıyoruz. Bu da ülkemizin oyun sekktörünün gelişimi anlamında önemli bir adımdır.” dedi.

Nintendo büyümeyi sürdürüyor

Nintendo Avrupa Başkanı Satoru Shibata, “Nintendo’nun yeni el konsolu Nintendo DS’i piyasaya sürmesiyle beraber çok heyecan verici bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bu dönem, varlığımızı Avrupa pazarının ötesine taşımamız için ideal bir zaman. Nortec Multimedia S.A birçok anahtar bölgede dağıtıcımız olarak yeteneklerini gösterdi ve Türkiye pazarında da Nintendo markası için aynı etkiyi göstereceğini öngörüyoruz yerine inanıyoruz” diyor.

Nortec Genel Müdürü George Katrinakis ise, “Türkiye, AB’ye tam üye olma yolunda ilerlerken büyüyen ve gelecek için umut veren bir pazar. Türkiye’de Nintendo ürünleri için büyük bir potansiyel var. Biz Türkiye pazarını geliştirme ve tüketicilere yepyeni bir oyun tecrübesi sunma şansına sahip olduğumuz için çok heyecanlıyız. Mario, Pokémon, Zelda ve diğer popüler Nintendo markalarının Yunanistan’da olduğu gibi Türkiye’de de dijital eğlence sektörünü zenginleştireceğinden eminiz” dedi.

Okuyucu Yorumları