Nokia 5.1 Plus'ın Kameraları Nasıl?

Nokia 5.1 Plus'ın kameraları nasıl? Nasıl fotoğraflar çekiyor?

Nokia 5.1 Plus'ın kameraları nasıl?

Nokia 5.1 Plus'ın kameraları bu segment için standart diyebileceğimiz ölçüde. Gündüz ve ışıklı alanlarda güzel fotoğraflar veren, ancak düşük ışıkta fotoğraf çekerken biraz daha hassas davranmanız gereken modellerden oluyor.

Telefon, 5 MP ikincil derinlik sensörü işlevi gören kamerası ile beraber f/2.0 diyafram açıklığına sahip 13 MP birincil kameraya sahip. Böylece çift kamera kurulumlu modellerden biri olan Nokia 5.1 Plus, yaptığımız çekimlerde özellikle açık havada çok iyi çekim yapmayı başarıyor. Renk üretimi doğru, netlik iyi ve ayrıntılar iyi seviyede. Düşük ışık koşullarında ise grenler kendini belli ediyor elbette -ki bu segmentte pek çok modelde benzer sonuçlarla karşılaşıyoruz.

Arka kamerada kamera arayüzüne baktığımızda, burada Live Bokeh, yani Canlı Odak'tan tutun da profesyonel moda, ağır çekim ve zaman atlamalı videoya kadar seçenekleri görmek mümkün.

Kamera arayüzünde üst tarafta çok sayıda seçenek göreceksiniz. Bunlar arasında kameraları bölebileceğiniz veya Picture In Picture modunu aktifleştirebileceğiniz bir seçenek de mevcut. Böylece ön ve arka kamera ile aynı anda fotoğraf ve video çekebiliyor, dilerseniz yine ekrana küçük bir pencere ile ön kamera görüntüsünü ilave edebiliyorsunuz.

Ön kameraya gelirsek, burada da 8 MP ölçüsünde 26 mm'lik geniş açılı bir kamera buluyoruz. f/2.2 diyafram açıklığını kullanan ön kamera ile yine uygun ışık koşullarında güzel fotoğraflar çekmeniz mümkün.

Bu arada arka kamera ile Full HD video kaydı yapılabilirken, ön kamera ile HD video kaydı imkanı olduğunu da söyleyelim.

Nokia 5.1 Plus detaylı incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.