Nokia Ovi'nin ilk günleri çok zor geçiyor

Nokia'nın yeni online mağazası açıldı; ama yaşanan ilginç sorunlar bu açılışa gölge düşürdü...

Açıldı açılmasına da...

Yakın zamanda sizlere Nokia'nın yeni online mağazası Ovi'nin resmen açıldığını duyurmuştuk. Eğer o haberi takip etme ve okurlarımızın da yorumlarını okuma şansı bulduysanız, pek çok kişinin Ovi'ye erişilemediğinden şikayet ettiğini de görmüşsünüzdür. Siteyi açık yakalayabilenler ise muhtemelen son derece sınırlı ürün seçeneği nedeniyle hayal kırıklığına uğradılar.

Örneğin Google Mobile Maps uygulaması halen sitede yer almıyor. Ve işin kötüsü Google, Ovi'nin sağlıklı bir şekilde çalıştığına ve yeterli sayıda kullanıcının ilgisini çektiğine ikna olana kadar da yer almayacak. Bu durum pek çok geliştirici için böyle.

Diğer yandan Ovi'ye cep telefonlarından erişmek çok daha kolay. Tek yapmanız gereken Ovi uygulamasını Nokia telefonunuza indirmek. Bu işlem örneğin N96 ile son derece kolay olmasına rağmen, E71'de daha zor. E71 ile 3,5 MB'lık uygulamayı indirmeniz, telefonu baştan başlatmanız gerekiyor. Ücretli bir uygulama indirdiğiniz de kullanıcı adı ve şifre ile Ovi bir yandan kimliğinizi doğrulamak istiyor, diğer yandan ise uygulamayı indirmeye devam ediyor.

Farklı Nokia modelleri için farklı davranış biçimleri gösteren Ovi sanki iTunes baskısı yüzünden biraz aceleye gelmiş gibi görünüyor. Bakalım önümüzdeki günlerde Ovi bu sorunlarını aşıp, Nokia'ya yakışacak şekilde bir sanal mağaza kimliğine kavuşabilecek mi...

Okuyucu Yorumları