O, iPhone'dan daha fazla arzulanıyor...

En çok arzulanan akıllı cebin iPhone olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu haberimiz pek de öyle demiyor!

Artık iPhone istemiyoruz!

Akıllı telefon pazarında iOS ile Android arasındaki rekabetten hepimiz haberdarız. Peki kullanıcılar, yeni bir akıllı telefon alsalar hangi platformu tercih ederlerdi? İşte bu sorunun cevabı, market araştırma devlerinden olan Nielsen tarafından bulundu.

Nielsen'in daha önceki yaptığı araştırmada, 2010'un Temmuz ile Eylül ayları arasında bazı kullanıcılara, onların hangi platformu arzu ettikleri sorulmuştu. O zaman, kullanıcıların %33'ü iOS platformunu, %26'sı ise Anroid'i tercih etmişti. Fakat 2011'in ilk 3 ayı için tekrarlanan araştırmada Android'in iOS'tan daha çok rağbet gördüğü gözler önüne seriliyor. Zira, iPhone isteyenlerin yüzdesi 30 iken, buna karşılık Android %31'lik bir dilime sahip.

Diğer platformları da unutmamak gerek tabii ki; ama diğer tüm platformlar düşüşe geçmiş durumda. Blackberry isteyenlerin yüzdesi 13'ten %11'e, Windows Phone'un dilimi %7'den %6'ya, WebOS isteyenlerin yüzdesi ise 2'den %1'e düştü.

Google'ın, Android işletim sistemiyle birlikte diğer tüm platformlara büyük bir tehlike oluşturduğu, artık kanıtlanmış bir gerçek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları