Ofisinizi Yanınızda Taşıyın

Çalışma ortamınızdaki kurulu düzeninizi gittiğiniz her yere taşımanız ya da orada benzerini oluşturmanız mümkün mü? Hayır diyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü GoToMyPC sanal olarak da olsa bunu size sağlıyor.

Ofisinizi Yanınızda Taşıyın

Güvenli bağlantı ve yüksek performans ile sunulan rahatlık

SSL (Secure Sockets Layer) kullanan yüksek güvenlikteki web sayfası ve uçtan uca 128-bit’lik şifreleme kullanan sistem, ek olarak karşı taraftaki ekranı, klavye ve fareyi kilitleme ve zaman aşımında bağlantıyı kesme gibi özelliklerle de güvenliği artırıyor. Sadece karşı taraftaki bilgisayarın ekranındaki görüntüyü transfer etmesi ve bunu da sadece değişen yerleri alıp yüksek sıkıştırma oranlarıyla sıkıştırarak yollaması ile performans da oldukça yüksek oluyor. By yüzden kullanıcılar bağlantıda kopukluk ve gecikme yaşamadan rahatlıkla çalışabiliyorlar. Bunun için 56K bir modem bile minumum sınırı oluşturuyor.

Ofisinizi Yanınızda TaşıyınGoToMyPC hakkında merak edilenler

GoToMyPC tarafından desteklenen işletim sistemleri: Şu anda sistem Windows 95, 98, 2000, Me ve NT’yi destekliyor. Ama daha sonraki sürümlerin Windows CE, Mac, Linux, Solaris ve Palm için de destek sağlayacağı söyleniyor.

Oturum sırasında veri akışının güvenliği: GoToMyPC bünyesinde 128-bit’lik AES şifreleme ile geliyor. Yani ekranda görülen resimler, dosya transferleri, fare ve klavye girişleri ile sohbet metinleri iki uç nokta arasında tamamen şifrelenmiş olarak aktarılıyor. Burada kullanılan şifreleme anahtarı ise her bağlantıda tamamen farklı ve giriş kodu ile tamamen rastlantısal bir kodun karışımından oluşturuluyor. Kullanıcının bir kere tanımlayacağı giriş kodu ise hiçbir zaman kendi bilgisayarınızdan başka bir yere aktarılmıyor. Dolayısıyla da tamamen güvenli ve çözülmesi de imkansıza yakın.

Sistemi firewall üzerinden çalıştırmak: Sistemin özelleştirilmiş ve güvenli yapısı firewall’lar ile tamamen uyumlu bir biçimde çalışabiliyor ve firewall sistemi üzerinde değişiklik yapmanıza ve yeni port açmanıza gerek kalmıyor. Sadece başta size uygun seçimi yapıp yazılımı kurmak yetiyor.

30 günlük deneme seçeneğine dikkat: GoToMyPC’nin sistemi kullanıcılara tanıtmak için sunduğu 1 aylık ücretsiz deneme süresi, 60 dakikalık sürekli kullanım sonunda da doluyor. Buna dikkat etmek gerekiyor. Çünkü ücretsiz deneme bağlantısında bile kredi kartı bilgilerinizi girmeniz gerekiyor ve süre dolduktan sonra farkına varmadan kullanmaya devam ederseniz seçtiğiniz seçenek üzerinden kredi kartınızdan para kesilmeye başlıyor. Firma bunun nedeni olarak bağlantıda kesiklik oluşmasını engellemeyi gösteriyor. Eğer bu tür bir durumda kalmak istemiyorsanız. Henüz süre dolmadan GoToMyPC web sayfasına bağlanıp login olduktan sonra My Account bağlantısına tıklayıp buradan Billing Info altındaki Auto-Charge özelliğini kapatın. Daha sonra da isterseniz Program Ekle/Kaldır seçeneğinden programı kaldırabilirsiniz. Kaldırmadığınız taktirdeyse daha sonra istediğiniz zaman web üzerinden kapattığınız bu seçeneği aktif hale getirerek kullanmaya devam edebilirsiniz.

Evinizde ya da iş yerinizde bilgisayarınız başında çalışırken her şey elinizin altındadır. Bir toplantı zamanı ayarlamak istediğinizde, farenize uzanıp masaüstündeki Outlook’unuza tıklamak müsait olduğunuz anları ekrana getirmek için yeterlidir. Aramak istediğiniz bir arkadaşınızın telefon numarasına ya da e-mail adresine de yine buradan kolayca ulaşabilirsiniz. Daha önceki yazışmalarınızı ya da hesap tablolarınızı gözden geçirip, adres defterindeki kişilere gerekli mesajları gönderip masanızdan kalktığınızda ise hiç bir şey düşünmek zorunda değilsinizdir. Gözünüz arkada kalmaz, çünkü bu bilgiler bilgisayarınızda zaten vardır. Ancak bir iş gezisindeyken yani çalışma ortamı kilometrelerce geride kalmışken, aynı rahatlıkta olmanız mümkün değildir. Hele bir de taşınabilir bir bilgisayarınız ya da PDA’nız yoksa eliniz kolunuz bağlı kalır. İşte bu durumda çevrenizde bilgileri size ulaştıracak güvenebileceğiniz bir kimse yoksa www.gotomypc.com adresine başvurabilirsiniz.

Uzaktan yönetim için karmaşık işlemlere son
Kısaca tanımlamak gerekirse GoToMyPC dünya üzerindeki herhangi bir bilgisayardan kendi bilgisayarınıza uzaktan güvenli ve özel bir bağlantı yapabilmenize olanak tanıyor.

1. İlk olarak firmanın web adresine bağlandıktan sonra durumunuza uygun olarak Personel, Premium ve Corporate seçeneklerinden birine karar verip bilgilerinizi girerek kayıt olmanız gerekiyor. İsterseniz 1 aylık ücretsiz deneme süresinden yararlanıp önceden sistemi test de edebilirsiniz. Ancak deneme süresi için de kredi kartı bilgilerini girmek gerekiyor. Daha sonra bilgisayarınıza indirilecek küçük programı kurmanız yeterli oluyor.

2. Bilgisayarınız ile uzaktan bağlantı kurmak içinse herhangi bir web browser ile GoToMyPC’nin web sayfasını ziyaret etmeniz yetiyor. Bu aşamada başka bir yazılımın kurulması gerekmiyor ve kendi kendine başlayan bir plug-in karşı taraftaki bilgisayarı görmenizi sağlıyor.

3. Bundan sonra sanki karşınızdaymış gibi bilgisayarınız ile çalışıp, e-mail’lerinize, uygulamalarınıza, belgelerinize ve hatta ağ kaynaklarınıza dahi ulaşabiliyorsunuz.

Web tabanlı bir uzaktan yönetim sisteminin yapısı
Birçok benzerinin aksine web tabanlı olarak çalışan GoToMyPC, varolan firewall ve internet altyapısı üzerinde hiç sorun çıkarmadan çalışabiliyor. Üstelik bunun için yeni portlar açmak, IP adreslerini ayarlamak ya da yeni donanımlar kurmak gerekmiyor. Kurulan yazılımın boyutu bile bir diskete sığabilecek kadar düşük. Sistem genel anlamda 3 ana parçadan oluşuyor. Bunlardan ilkini oluşturan web sitesi, birincil olarak kullanıcıların sisteme kayıt olabilmesini sağlıyor. İkincil olarak da üyelerin uzaktaki bilgisayarlarına erişebilmeleri için bir arabirim görevi görüyor.

İkinci bölümü oluşturan yazılım ise kaydın hemen arkasından yüklenen 1.4 MB’lık bir kurulum paketini içeriyor. Bu yazılım işletim sistemi altında bir servis olarak çalışarak bağlantı talebinin gelmesini bekliyor. Bağlantı sağlandığındaysa son olarak kullanıcıya bir onay kodu sorup görevini tamamlıyor. Browser altında çalışan ve sadece 200K’lık bir plugin olan izleyici ise karşı PC ile bağlantı sağlayıp ekran görüntüsünü browser üzerinden kullanıcıya sunmaya yarıyor. Görüntülenen resmin boyutu üzerinde istenildiği gibi ayar da yapılabiliyor.

Okuyucu Yorumları