Ölünce şifrelerinizi kime bırakacaksınız?

Facebook hesabınız, MSN şifreniz ya da siteniz: Bu şirket siz ölünce hepsini sevdiklerinize iletiyor

Şifrenizi miras bırakın!

Hayatınız boyunca edinmiş olduğunuz tüm mal varlığınız sizin ölümünüzden sonra yasal yollarla yakınlarınıza geçiyor. Peki yaratmış olduğunuz sanal hayatınıza ne olacak? Nisan ayına kadar Facebook, My Space gibi sitelerde yaratmış olduğumuz sosyal hayatımız, blog'larımız, alışveriş hesaplarımız ve hatta web sitelerimize bizden sonra ne olacağına dair hiçbir fikrimiz yoktu. hatta bir süre önce bu konuyla ilgili bir haber de yayınlamıştık.

İşte tam da bu noktada devreye ilginç bir şirket giriyor. Legacy Locker isimli şirketin kurucusu Jeremy Toeman verecekleri hizmet ile sanal alemde ciddi bir boşluğun doldurulacağını ifade ediyor. Özellikle internet üzerinden gelir sağlayan kişiler için bu hizmet çok büyük bir rahatlık sağlayacak

Sanal miras bırakmanın maliyeti ne kadar?

Sanal miras bırakmanın maliyeti ne kadar?
Artık blog'unuzu bile sevdiklerinize bırakabileceksiniz...

Toeman bu işe büyükannesini kaybetmesi ile başlamış. Ciddi bir internet kullanıcısı olan 94 yaşındaki büyükannesini kaybettikten sonra, gelen postalarını yanıtlamak için e-postalarına bile ulaşamayınca çok üzüntü yaşayan Toeman, bu hizmeti birilerini vermesi gerektiğini düşünmüş ve kolları sıvamış. Bu hizmet ile sahip olduğunuz tüm sanal değerleriniz sizden sonra, belirlemiş olduğunuz kişilere teslim ediliyor. İsterseniz varislerinize yazmış olduğunuz mailler de gönderilebiliyor. Firma yetkilileri ücretsiz deneme sürümü ile inceleyebileceğiniz bu servis için devredilecek varlık durumunuza göre yıllık 29 Dolar ile 300 Dolar arasında bir bedel öngörüyor.

Legacy Locker'ın web sitesine buradan ulaşabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları