Pokémon Go; Brezilya'da sorun oldu!

Olimpiyatlar için Rio'ya ulaşan sporcuların çok "ciddi" bir problemi var: Pokemon Go oynayamamak!

Pokémon Go; Brezilya'da sorun oldu!

Rio'da düzenlenecek Yaz Olimpiyatları için olimpiyat köyüne ulaşan sporcuların "ciddi" bir sorunu var: Pokemon Go oynayamamak! Aslında bu durum doğrudan olimpiyat köyünü ilgilendiren bir sorun değil; Brezilya'da yaşayan herkes tarafından dile getiriliyor.

Rio'da ciddi bir suç problemi olduğu bir gerçek ve Pokemon Go'nun oyuncuları ıssız bölgelere taşımaması bir avantaj gibi görünebilir. Ama bu avantaj, boş zamanlarında Pokemon peşinde koşmak isteyen sporcuları görünüşe göre pek ilgilendirmiyor. Zira pek çok sporcu, Twitter mesajlarında bu durumdan yakınıyor.

Pokemon Go Rehberi: Pokemon Go Nedir, Nasıl Oynanır?

Niantic'in başarılı artırılmış gerçeklik uygulaması, şimdilik 28 ülkede yayınlanmış durumda ancak Brezilya bu ülkelerin arasında yer almıyor. Brezilya'da uygulamayı indirmiş olan kişiler oyuna giriş yapabiliyor ancak bölgede hiçbir Pokéstop bulunmuyor ve henüz kimsenin karşısına bir Pokémon çıkmış da değil.

Pokémon Go; Brezilya'da sorun oldu!

Associated Press'in söylediğine göre firma, oyunun ne zaman ülkede yayınlanacağnı açıklamış değil. Şimdilik herhangi bir bilgi verilmiş değil ve sporcular sinirlerini Twitter'a taşımış durumdalar. Göründüğü kadarıyla da bölgedeki hemen herkes Niantic'in uygulamayı biran evvel çalışır hale getirmesini ümit etmekte...

Okuyucu Yorumları