Qualcomm zor bir 2015 geçiriyor!

İşlemci üreticisi Qualcomm'un açıkladığı gelir rakamları, bu sene yaşananların etkisini taşıyor!

Qulacomm'a 2015 şoku!

Dünyanın önde gelen mobil yonga üreticisi Qualcomm, son çeyreğe ait gelirlerinin 2014'e kıyasla yüzde 48 düştüğünü açıkladı.

Firma, yaptığı duyuruda gelirlerinin üçüncü mali çeyrekte 1,2 milyar dolar olduğunu söyledi. Firmanın gelirleri, geçen senenin aynı döneminde 2,2 milyar dolar idi. Bunun sonucu olarak firma, iş gücünün yüzde 15'ini kırpacağını ve "geçici iş gücünü önemli ölçüde düşüreceğini" söylüyor.

Çin'de tekelcilik karşıtı bir dava sonucunda yaklaşık 1 milyar dolar ödemek zorunda kalan, Avrupa'da aynı alanda incelemeler altına alınan ve Çinli firmaların güçlü rekabetini hisseden firma, şüphesiz oldukça zor bir sene geçirdi. Bununla birlikte bu haberler, firmanın hisse fiyatlarını pek etkilememiş görünüyor. Haberlerin ardından Qualcomm hisseleri, yalnızca yüzde 1,46 gerilemiş bulunuyor.

Qualcomm'un gelirlerinin düşmesinde, üst seviye yongalarına olan talebin azalmasının payı var. Hatırlayacağınız gibi Samsung, amiral gemisi Galaxy S6'da Qualcomm Snapdragon 810 yerine kendi Exynos işlemcisini kullanmayı tercih etmişti.

Okuyucu Yorumları