Samsung’dan kablosuz ev sinema sistemleri

Samsung’un yeni nesil kablosuz ev sineması sistemleri, her mekana kolaylıkla kurulabiliyor, kullanıcının oturduğu yere ve ortamın koşullarına göre ses kalitesini optimum noktaya getirebiliyor.

Samsung’dan kablosuz ev sinema sistemleri

Televizyonlarda gerçek ses kalitesini yakalamak için tercih edilen ev sinema sistemlerinin en büyük dezavantajı, hoparlörleri yerleştirip birbirine bağlarken kullanılması gereken kabloların fazlalığı. Hem evin dekorasyonunu bozan hem de görüntü kirliliği yaratan bu kablolar, Samsung’un yeni nesil ev sineması sistemlerinde tamamen ortadan kaldırıldı.

Yeni ev sineması sistemlerinden HT-DB760T, kablo sorununu Samsung patentli RRSS (Rear Reflecting Surround System) teknolojisi ile çözüyor. Klasik sistemlerde odanın her yanını kablolarla dolduran beş ayrı hoparlörün sağladığı 5.1 surround ses, arka hoparlörlerin öndeki kolonlarla birleştirilmesi, sesin yan ve arka duvara yansıtılmasıyla sadece üç hoparlörle elde ediliyor. Subwoofer’ların da ön hoparlörlerin içine entegre edildiği RRSS teknolojisi ile kolay kurulum ve yer tasarrufu sağlanıyor.

Samsung’un Ekim ayı içinde piyasaya çıkacak olan bir diğer ev sineması sistemi ise
HT-DS490. Bu sistem, RWSS (Rear Wireless Speaker System) teknolojisi aracılığıyla arka hoparlörlerin sistemle kablosuz olarak bağlantı kurmasını sağlıyor. Böylece arka hoparlörlerden vazgeçmek istemeyenler, metrelerce uzunluktaki kabolardan kurtuluyor, sistemlerini kolaylıkla kurabiliyorlar.

Tüm dünyada sadece Samsung’ta!

Samsung ev sineması paketlerinin farklı bir özelliği de sDSM (Super Dijital Sound Master). Bu özelliğin içinde, paketin içinde verilen özel bir mikrofonla tüm sistemi kullanıcının oturduğu yere, ortamın koşullarına bağlı olarak en iyi sesi verecek şekilde ayarlayan ASC teknolojisi bulunuyor. Ayrıca izlenen programdaki sesleri stadyum, konser salonu veya caz kulübü gibi mekanların akustik ortamına taşıyan LSM ve surround sesin keyfini sürmek için standart bir stereo kulaklığın bile yeterli olduğu V-H/P teknolojisi de, dünyada sadece Samsung ev sineması paketlerinde bulunan sDSM özelliğinin parçalarını oluşturuyor.

Yeni Samsung ev sineması sistemlerinde, MP3, CD, DVD, VCD, JPEG ve DIVX gibi her türlü ses ve görüntü dosyasını açabilen DVD oynatıcı da bulunuyor. Böylece tek sistemle tüm filmleri en iyi ses ve görüntü kalitesinde izlemek ve konser salonundaymış gibi müzik dinlemek mümkün olabiliyor…

HT-DB760T’in fiyatı KDV dahil 600 dolar. HT-DS490’ın fiyatı ise KDV dahil 650 dolar.

Okuyucu Yorumları