Siber saldırılara karşı Cyberedge kalkanı!

Siber korsanlardan korunmak istiyorsanız, bu muhteşem sigorta çözümünü mutlaka gözden geçirin!

Saldırılara hazır mısınız?

İş hayatını tehdit eden siber korsanlar dünya çapında faaliyet gösteren birçok kuruluşun korkulu rüyası oldu. Bu risklerden korunmak için NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş.'nin pazarladığı özel sigorta poliçeleri siber risklere ve etkilerine karşı korunmak için büyük destek sağlıyor.

Bilişim sektörünün hızla geliştiği günümüzde buna bağlı olarak siber risklerde artış gösteriyor. Bu nedenle dünya çapında birçok kuruluş büyük kayıplar yaşıyor.

Öncelikle hukuksal olarak soruna çözüm aranırken bir yandan da kayıpların telafisi için çalışmalar sürüyor. Ülkemizde de siber risklerin oluşturacağı zararlarından korunmak amacıyla, NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş. bu konuda uzman sigorta şirketi AIG Sigorta A.Ş. ile ortak olarak çalışmalar yürütüyor.

Dünyadaki bütün şirketleri ilgilendiren Siber Riskler neden bu kadar önemli?

Veri sızıntısı

Dijital veriler şirketlerin sisteminden kaybolur veya sızdırılır. Bu kayıp bir kişisel bilgisayar, dizüstü bilgisayar, mobil cihaz veya tablet üzerinden gerçekleştirilebilir. Kişisel bilgilerin çalınması; müşteri bilgilerinin gizliliğinin ihlali veya dış kaynaklardan veya çalışanlardan veri varlıklarına erişmek üzere gerçekleştirilen tam kapsamlı bir siber saldırı şeklinde olabilir.

Bilgi işlem krizi

Bilgi işlem departmanının, bir yandan sorunla başa çıkarken diğer yandan da olağan akışında işi yönetmesi gerekmektedir. Bu bir sızıntı mı yoksa kayıp mı yoksa şirket hacklendi mi? Veriler nasıl kayboldu veya çalındı? Veriler şuanda nerede? Bilgi işlem ekibi güvenlik ihlalleri ve büyük hackleme vakalarında deneyimli mi? Sızıntıyı ortadan kaldırabilirler mi? Sunucunun kapatılması gerekecek mi? Yedek sunucu yazılımına ihtiyaç var mı? Bir yıkım onarım planı var mı ve nasıl uygulanacak?

Halkla ilişkiler, finansal kriz ve yönetim krizi

Halkla ilişkiler, finansal kriz ve yönetim krizi

Halkla ilişkiler

Sızıntı haberleri, özellikle de bu sosyal medya çağında hızla yayılmaktadır. Şirkete olan güven, olayın üzerinden daha saatler geçmeden azalabilir. Durum, medya, müşteriler, personel ve paydaşların dikkatle yönetilmesini ve dikkate alınmasını gerektirir. Müşterilere verilerinin çalındığı söylenmeli mi? Başka kime bilgi verilmeli? Bunu yapmanın en iyi yolu ne? Güveni geri kazanmak ve şirketin itibarını korumak, hızlı harekete geçmeyi ve özenle yönetilen bir halkla İlişkiler müdahalesini gerektirir.

Finansal kriz

Finansal etkilerin uzantıları oluşmaya başlamıştır. Veri ihlalleri için düzenleyici cezalar söz konusu olabilir. Verileri kaybolan kişiler dava açacak mı? Şirketinizdeki sızıntı yüzünden, veri kaybı nedeniyle kendi müşterilerine tazminat ödemek zorunda kalan üçüncü şahıslar, bu tazminatı sizden talep edebilirler. Bunlara ihlal kaynağını belirleme, güvenliği yeniden sağlama ile verileri ve sistemleri kurtarma masrafları da eklenir. İşletme potansiyel olarak işlemeyecek durumda olduğundan, kar kaybı da söz konusu olabilecektir.

Yönetim krizi

Bir siber kriz, hisse fiyatını önemli ölçüde etkileyebilir. Yönetimin ve şirketin itibarı ciddi şekilde tehlikeye girebilir.

Öte yandan sana dünyada en önemli konulardan biriside İtibardır. Cyber Edge İtibar Kaybını yönetmeye yönelik projeler içinde Hizmetler şunları kapsamaktadır:

Şirketin itibarının onarılması

Haber değeri taşıyan bir siber olayın potansiyel olumsuz etkilerini önleyebilecek veya hafifletebilecek, bağımsız danışmanların profesyonel hizmet ücretlerini ve masraflarını karşılar.

Kişisel itibarı onarma

Herhangi bir kişinin şirketteki itibarına gelecek potansiyel zararın hafifletilmesine yönelik hizmetlere ilişkin profesyonel ücretleri ve masrafları karşılar.

Bildirim ve izleme

Müşterilere (veya herhangi bir düzenleme makamına) bilgilerinin bir ihlalden etkilendiğini bildirmeye ilişkin yapılan masrafları karşılar. Etkilenen kişilerin kimlik hırsızlığı eğitimi ve kredi dosyası izlemesi ile bağlantılı makul masraf ve harcamalar da tarafımızdan ödenecektir.

Konuyla ilgili olarak finansal etkilerin hafifletilmesinde ise Cyber Edge veri sorumluluğu, Ağ kesintisi, Ağ güvenliği, İdari yükümlülükler, Siber şantaj/Gizlilik bağlantılı şantaj, Multimedya sorumluluğu konularında da şirketlere destek vermektedir.

Okuyucu Yorumları