Sony'nin "ucuz konsol" inadı işe yarar mı?

Sony, PlayStation 4 hakkında aldığı bu son kararla, Xbox One'ı en can alıcı noktadan vuracak!

PS4'ten sürpriz hamle!

PlayStation 4'ün sahip olduğu kamera, aslında satış esnasında cihaz ile birlikte sunulacaktı. Fakat Sony, en büyük rakibi olan Xbox One'ı fiyat konusunda egale etmek için kamerayı ayrı bir ürün olarak satmaya karar verdi.

PS4 Eye olarak da anılan kameranın satış kutusundan çıkartılması ile birlikte PS4'ün satış fiyatı 399 dolara gerilerken, Xbox One'nın satış fiyatı 499 dolar çizgisinde kaldı ve Sony çok önemli bir hamle yapmış oldu. Her ne kadar Microsoft, yeni Kinect'i de kutuya dahil etmiş olsa da Sony, tüketicisine çok daha farklı opsiyonlar sunmakta. Diğer taraftan Xbox One, Kinect'i resmen zorunlu hale getirmiş bulunuyor. Pek tabi birçok kaynağa göre Sony, bu noktada çok sinsi bir hareket yaptı ve E3 fuarındaki tanıtımına kadar hiçbir satış noktasının ya da teknoloji sitesinin, planladıkları fiyat düşürme politikasından haberi olmamasını sağladı.

Ekstra 60 dolar daha vermek sureti ile alınacak olan PS4 Eye, birçok analizciye göre hem son kullanıcının mutlaka alacağı bir ürün olmayacak, hem de satışı çok daha az olacağı için oyun geliştiricileri Eye için fazla uğraşmak zorunda bırakmayacak.

Xbox One ise Kinect ile birlikte çalışacak ve 1080p kamera desteğini, onu satın alan herkese sunacak. Yeni Kinect'in eskisine göre çok daha kullanışlı olmasıysa aradaki 100 dolarlık farklı yok etmeye yetecek gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları