Sony Xperia P ve Xperia U'yu resmen tanıttı!

Sony, 2 yeni Xperia cebini Mobil Dünya Kongresi'nde resmen tanıttı! Ama hepsi bu kadar da değil...

İki yeni Xperia ve fazlası!

Sony, İspanya'nın Barcelona kentinde devam eden cep etkinliği Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC 2012) yeni cepleri Xperia P ve Xperia U'yu tanıttı.

Android 2.3 ile gelen ancak Android 4.0'a yükseltilebilecek olan Sony Xperia P, çift çekirdekli bir cep (1GHz). Ekran boyutu 4 inç olan Xperia P, 960x540 (qHD) çözünürlük sunuyor. 8 megapiksellik kamerası ile 1080p çözünürlüğünde video kaydı yapabilen yeni Sony, HD ön yüz kamerasına, 1300 mAh pile, NFC ve 3D çevresel ses özelliğine sahip.

Xperia P ile Sony Entertainment Network'e bağlanarak müzik ve video indirmek de mümkün oluyor. Cebin siyah, gri ve kırmızı renklerde piyasaya sürüleceği bilgisi veriliyor.

Sony Xperia PSony Xperia U da Xperia P gibi Android 2.3 yüklü olarak geliyor, ancak Sony Android 4.0'a yükseltme çalışmalarına başladı bile. 3.5 inç'lik ekranı (854x480) ve dolayısıyla küçük boyutu ile öne çıkan cep, çift çekirdekli 1GHz işlemciye, 5 megapiksel kameraya, NFC ve 3D çevresel ses özelliğine sahip.

Cihazın diğer özellikleri arasında 8GB dahili bellek, 1320mAh pil, 110 gram ağırlık, HDMı, DLNA, beyaz ve siyah renk seçenekleri bulunuyor.

Xperia P için çoklu ortam cihazı: SmartDock!

Xperia P için çoklu ortam cihazı: SmartDock!
Sony SmartDock, 2012'nin ikinci çeyreğinde piyasaya sürülecek

Bu arada Samsung'un yeni çoklu ortam istasyonu (diğer adıyla dock) SmartDock ise Xperia P ile iyi bir uyum gösterecek.

Bir güç bağlantısı ve iki USB portuyla gelen istasyon, HDMI çıkışı ile film, müzik veya fotoğrafları TV'ye iletebiliyor. Cihaz, televizyonu kumanda etmek için de kullanılabiliyor ancak bunun sadece Sony TV'lerde mi yapılabileceği henüz bilinmiyor. SmartDock 2012'nin ikinci çeyreğinde piyasaya sürülecek.

Okuyucu Yorumları