Surface'e kafayı taktı

Ünlü sitenin Windows'u yerden yere vuran yazısındaki "saçmalıklar" yok artık dedirtti!

Windows'a kafayı taktı ama...

Microsoft'un Windows RT'li Surface tableti, çıktığı günden bu yana gerek satış rakamları gerekse kullanıcılardan gelen olumlu geri dönüşler sayesinde yazılım devini mutlu etmeyi sürdürüyor. Ama gelin bunu bir de Inc.com'a anlatın!

Ünlü ekonomi sitesi Inc.com yazarlarından Geoffrey James, Windows 7'li bilgisayarında karşılaştığı virüs yüzünden Surface ve genel olarak Microsoft'a kafayı takmış durumda. James, Windows RT'li Surface tabletlerin asla başarılı olamayacağı düşünüyor. Sebebi ise Windows işletim sisteminin genel olarak virüslere yatkın olmasıymış.

Eğer Windows RT, Windows 8 ve daha eski Windows sürümlerinden bambaşka bir yapıya sahip olmasaydı, James bir derece tutarlı olabilirdi. Ama Windows RT, herhangi bir virüslü yazılım çalıştırmamak üzerine kurulu bir işletim sistemi ve şimdilik virüs gibi bir sorunla karşılaşması mümkün değil.

James'in Windows RT'nin "açığını yakaladığı" bir başka konu ise, işletim sisteminin çalıştırdığı masaüstü uygulamalarının "dengesizliğe" yol açması. Ancak James'in unuttuğu bir diğer nokta şu ki; Windows RT, geleneksel masaüstü uygulamalarını zaten çalıştıramıyor.

Sadece Windows 7'li bilgisayarında karşılaştığı virüs yüzünden (ki orası da ayrı bir muamma) tüm Surface tabletleri ve Windows'u adeta virüs çöplüğü olarak gören James, umarız önümüzdeki günlerde argümanlarını daha mantıklı temellere dayandırır.

Okuyucu Yorumları