Telefonumuzla gelen tehlike!

Cep telefonumuz, hiç kullanmadığımız anlarda bile hayatımızı alt üst edebiliyor. İşte kanıtı...

Telefonumuzla gelen tehlike!

Günlük hayatımızın adeta vazgeçilmez bir parçası olan akıllı telefonların, yaşamınıza ne denli etki edebileceğini hiç düşündünüz mü? Üstelik hiç kullanmadığınız anlarda bile!

Florida Devlet Üniversitesi akademisyenleri akıllı telefonlarımıza gelen bildirimlerin, hayatımızı ve işlerimizi ne denli etkilediğini gözler önüne seren bir çalışmaya imza attılar. Deneye katılmak isteyen bir grup gönüllüye, çalıştıkları sırada çeşitli bildirimler gönderilmeye başlandı. Bu bildirimleri, kanunlarla düzenlenmiş olsa da halen yağmur gibi yağan reklama SMS'lerine benzetebilirsiniz. Bildirimlerin kasten gönderildiğinden habersiz olan bu grubun iş verimliliği gözlendi ve ortaya hiç de iç açıcı olmayan sonuçlar çıkmaya başladı.

Ufak ve önemsiz gibi görünen bu bildirimler çalışanların dikkatini dağıtmaya başladı ve iş verimliliklerini düşürerek diğer çalışanlara oranla daha fazla hata yapmalarına neden oldu. Akademisyenler ufak gibi görünen bu olayın, insanların işlerine odaklanmasını engellediğini ve dolayısıyla performans düşüklüklerine neden olduğunu raporladılar.

Eğer gerçekten işlerinize konsantre olmak ve hata yapmadan, daha verimli çalışmak istiyorsanız bunun en etkili çözümü cep telefonunuzu kapatmaktan geçiyor.

Okuyucu Yorumları