Windows 7 için WiFi hack!

Windows 7'nin içinde yer alan ve rafa kaldırılmış bir özellik, küçük bir yamayla emrinizde!

Win7 için WiFi hack!

Windows 7 için geliştirilen ancak tamamlanmayan bir proje, bütün WiFi cihazları küçücük bir yamayla sanal WiFi erişim noktasına dönüştürüyor.

Nomandio'nun geliştirdiği bu yama, Microsoft'un 2006'da durdurduğu projeyi temel alıyor. Bu kod Windows 7'de bulunduğu için de sadece küçük bir yamayla kullanmak mümkün oluyor. Bahsi geçen yamanın adı Connectify ve henüz beta test aşamasında.

Yazılımsal erişim noktaları yeni değil, donanım olarak pahalıya gelen erişim noktalarının yerine başka WiFi cihazları kullanma imkanı ayrıca bir yazılım olarak satılıyor. Bunları kullanarak bir bilgisayarı erişim noktasına dönüştürmek mümkün oluyor.

Connectify'ın avantajı bağlantıyı diğer WiFi cihazlarla paylaşabilmesi. Kablosuz internet bağlantısının ücretli olarak sunulduğu yerlerde, dizüstü bilgisayardaki bağlantıdan cep telefonunda da yararlanmak mümkün oluyor. Elbette ülkemizde ve dünyada hizmet sektöründe, örneğin kafelerde kablosuz internet erişimi ücretsiz olarak sunuluyor. Yine de Connectify, Windows 7'ye entegre bir çözüm olarak kullanışlı olabilir.

Bu arada WiFi da gelişiyor, örneğin Intel'in geliştirdiği Cliffside teknolojisi, birden çok WiFi bağlantıyı sürdürmeye yarıyor. Bu sayede klavye ve fare de bilgisayara WiFi üzerinden bağlanabiliyor.

Download: Connectify

Okuyucu Yorumları