Windows 7 işlemcinin gücüne güç katıyor

Windows 7 hakkında çok şey yazıldı çizildi, ancak işlemciler hakkındaki detaylar sizi şaşırtacak!

Win 7 Vista'yı 4'e katladı!

Microsoft Windows 7'nin performansına yoğunlaştı ve yeni nesil çok çekirdekli işlemcilere güçlü bir destek sunuyor.

Windows 7'nin pek çok önemli özelliği arasında en az değinilen ve belki de en önemlisi, işlemcilerden çok daha büyük verim almaya imkan tanıyan, gelişmiş çok çekirdek desteğidir. Microsoft güçlü birçok çekirdek desteğine odaklanmış durumda. Ön bellek ve iş yükü dağıtımında yapılan geliştirmeler, mevcut 2 ve 4 çekirdekli işlemcilerin performansını arttırıyor.

Esas etkileyici olan ise Windows 7'nin 256 çekirdeğe kadar destek sunması. Bu sayı Windows Vista'da 64'tü. Elbette bu sayıya ulaşılması vakit alacak ancak işlemci devleri arasındaki rekabet biz zamanlar olduğu gibi saat hızı üzerinde yaşanmıyor. Yeni savaş alanı çekirdek sayısı ve verimlilik.

Microsoft, Windows 7'de sayıyı sadece 64'ten 256'ya çıkartmakla kalmıyor, başta belirttiğimiz gibi bu çekirdeklerin daha verimli kullanımı ve kullanıcıların yüksek performans elde etmesi için gereken yazılımsal desteği sağlıyor.

DirectX 11 ve daha fazlası

DirectX 11 ve daha fazlası
Çok çekirdeğin de DirectX 11'in de çok iyi yazılım desteğiyle potansiyeli büyük

Programcılar, bu gelişmelerin gücünü Visual Studio 2010 çıktığında daha iyi kavrayacak. Bu yazılım geliştirme platformu, çok çekirdekli işlemcilerin gücünden çok daha fazla yararlanma imkanı sunuyor.

Windows Core Operating System Division'dan Jon DeVaan Windows 7'deki çok çekirdek destekli geliştirmelerin yöneticisi. Ve ona göre Microsoft Vista devrini geride bırakıp Windows 7'nin gücüne odaklanıyor. DeVaan "Daha fazla çekirdeğe sunulan destek ve başarılı çizgisel ölçekleme ve 64'ten 256 işlemci desteğine çıkış, bu değişimin boyutunu ortaya koyuyor" diyor.

Windows 7'nin çok çekirdek desteğine ilaveten en büyük artıları arasında DirectX 11 desteği yer alıyor. Ancak hem bu API'nin, hem de çok çekirdek gelişmelerinin kullanıcılar tarafından hissedilmesi için sürücü yazanların çok iyi çalışması ve ortaya verimli yazılımlar koymaları gerekiyor.

Visual Studio 10'dan bombalar

Visual Studio 10'dan bombalar
Programcılar için hayati önem taşıyan araçlar geliyor

Evans Data analizcisi Janel Garvin'e göre bu çok önemli, "Bir işletim sistemi paralel programlanmamış bir uygulamayı, paralel hale getiremez. Yani programcıların yazılımlarını çok çekirdeği düşünerek yazması gerekiyor. Microsoft da Intel ile birlikte Paralel Studio için yürüttükleri çalışma haricinde çok az şey yapmıştı" diyor.

Ancak sözlerinin devamında "Ancak, geçen yıl bazı duyurular yaptılar ve Visual Studio 2010 için gelişmiş paralel programlama araçları için söz verdiler. Paralel Studio'nun başarısı onları şaşırtmış olmalı ve böylece geleceğe yönelik olarak, rekabetten güçlü çıkmak için programcı araçları geliştirilmesine ağırlık verme kararı aldılar" diyor.

Visual Studio 2010, Task Parallel Library, Parallel Language Integrated Query (PLINQ), Microsoft Concurrency Runtime, Asynchronous Agents Library ve Parallel Pattern Library gibi çok önemli özellikler sunuyor.

Bütün bu araçlar ve özellikler programcılar tarafından verimli kullanılırsa, yeni donanım ve yazılımlar geçmişte benzeri görülmemiş bir güç ve verimlilik artışı yaşatacak.

Okuyucu Yorumları