Windows 7'ye ne fiyat biçersiniz?

Windows 7 çıktı, çıkacak. Peki bu yeni işletim sisteminin perakende fiyatları uygun mu?

Windows 7'ye ne ödersiniz?

Windows 7'ye erken geçen şanslı kullanıcılar işin oldukça hızlı ve sorunsuz gerçekleştiğini söylüyor. Sisteme Vista'dan daha az yüklenmesine karşın daha güzel grafikler ve daha hızlı bir masaüstü tecrübesi, aktarılan olumlu yanlar arasında yer alıyor. Bununla birlikte XP ya da Vista kullanan kullanıcılar Windows 7 Home Premium Upgrade'i yaparlar mı? 120 dolar verirler mi? İşte önemli bir soru.

Windows 7 daha şimdiden büyük takdir toplamasına ve başarılı bulunmasına karşın kullanıcılar gerçekten beklenen ölçüde bir geçiş yapacaklar mı? Windows 7'nin maliyeti, biraz RAM ekleme ve DirectX 11'den faydalanmak için yeni bir ekran kartı derken iş beklenenden tuzluya çıkabilir.

Tüketiciler ücretsiz yazılıma alıştılar. Örneğin Giveaway of The Day, her gün bir tam sürüm ücretsiz yazılım veriyor. Internet tarayıcılar ücretsiz, çok iyi anti-virüs yazılımları ücretsiz, dahası Google Docs, OpenOffice.org ve Microsoft Office 2010 Starter Edition da ücretsiz. Google Picasa gibi fotoğraf düzenleme ve yayınlama araçları da ücretsiz.

Görüyoruz ki Microsoft da ücretsiz yazılımlara hız vermiş durumda. Peki Windows 7'ye dönersek...

Windows 7'nin diğer fiyatları

Windows 7'nin diğer fiyatları
Uzun yıllar kullanılacağı düşünülürse fiyatı normal

İşte bütün bunlar düşünüldüğünde perakende Windows 7 almak yerine, yeni bir bilgisayarla birlikte almak çok daha çekici bir seçenek olabiliyor. Perakende sürümler kabul etmek lazım ki ev kullanıcıları için biraz pahalı geliyor. OEM sürümlerin fiyatları yarı yarıya daha düşük, Türkiye'de bütün Windows 7'ler OEM satılsa fena mı olurdu?

Windows 7'de öğrencilere uygulanan indirimlerin, sadece 30 dolara Home Premium alma imkanının bütün tüketicilere sunulması mümkün olabilir mi? Windows 7 Family Pack ile 3 adet lisansı, 150 dolara almak, tanesinin sadece 50 dolara gelmesine sebep oluyor. Bu alternatifleri düşününce Windows XP gibi uzun yıllar kullanılacak, güncellenecek bir yazılım da hem ilk hesaplanandan daha ucuza geliyor, hem maliyetini hayli hayli çıkartıyor.

Yine de sormak gerek: siz Windows 7'ye ne kadar ödemek isterdiniz?

Okuyucu Yorumları