Windows 7, yeni Windows XP mi olacak?

Windows XP efsanesi, yoluna Windows 7 efsanesi olarak mı devam edecek?

Windows 7, XP yolunda mı?

Windows XP, Microsoft'un tarihindeki en önemli başarılarından bir tanesi. 2001'de yayınlanan Windows XP, hızı, kararlılığı ve basitliğiyle beğeni topladı ve 11 yaşında olmasına rağmen Net Applications'a göre hala yüzde 44.85 ile en çok kullanılan işletim sistemi. Windows 7 ise yüzde 40.51 ile onu ikinci sıradan takip ediyor.

Bununla birlikte Windows XP'nin tüm istatistiklere göre en çok kullanılan işletim sistemi olmadığını da söylemeliyiz. StatCounter'ın Mayıs 2012 rakamlarına göre Windows 7, yüzde 48.93 ile en çok kullanılan işletim sistemi. XP'nin pazar payı ise yüzde 31.06. Yine de Windows XP gibi eski bir işletim sisteminin bu denli önemli bir kullanım oranına sahip olması, bizce gerçekten dikkate değer bir başarı. Aynı şekilde kullanıcıların çıktığında oldukça problemli olan Vista'dan nasıl uzak durdukları da, gelecekte olacaklar hakkında ipucu verebilir.

Windows 8 çıktığında, Windows 7'nin sağlamlığıyla zaman içinde bugünku XP'nin yerini alması bizi şaşırtmayacak. Tabi ki Microsoft'un Windows 8 ile başarılı olmasını, baştan aşağı yenilenen işletim sisteminin Vista'nın başına gelenleri yaşamamasını umuyoruz.

Okuyucu Yorumları