Windows 8, CES 2013'ün yıldızı olabilir

CES 2013'e bu sene katılmasa da, buna rağmen fuarın yıldızı olmaya aday dev şirket içeride!

Orada olmayacak ama...

Microsoft bu sene CES'e bizzat katılmıyor, dolayısıyla Steve Ballmer'ın o çoşku verici açılış konuşmasından mahrum kalacağız. Ancak Microsoft ürünlerinin CES'de tanıtılmayacak olması, Microsoft'un fuarda adının geçmeyeceği anlamına gelmiyor. Aksine Windows 8'li tabletler, PC'ler ve çeşitli bileşenlerle Microsoft, CES 2013'ün en önemli isimlerinden biri olacak.

Windows'un tabletlere gelmesiyle beraber, bu seneki CES'de Windows 8'li tabletlerin, melez laptop'ların ve dokunmatik hepsi-bir-arada PC'lerin, geçen senelerin gözdesi HDTV gibi cihazları gölgede bırakması mümkün olabilir. Bazı PC üreticisi Windows 8'li laptop'larını duyursalar da, çoğu süpriz yapmaya hazırlanıyor. Samsung, 11 saat pil ömrü sunan Series 7 Chronos ve Series 7 Ultra'yı geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. LG'nin ise en az birkaç Windows 8'li PC tanıtacağı biliniyor.

Asus ve Intel'in ise sesli komutlarla ve el hareketleriyle gezintiye izin veren yeni PC'ler tanıtması bekleniyor. Raporlara göre Asus, Leap Motion ile ortaklığı sayesinde el hareketlerini algılayan yeni bir teknolojiyi tanıtmaya hazırlanıyor.

Windows 8'li PC'ler yanında Windows 8'e özel klavyeler, touchpad'ler ve dokunmatik monitörler de CES'deki yerini alacak. Samsung, CES'de tanıtmaya hazırlandığığ Windows 8'e özel 24 inç'lik Series 7 SC770 monitörünü geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

CES 2013'de tanıtılacak bir başka Windows 8 cihazı ise sadece göz hareketleriyle Metro arayüzünü denetlemenize izin veren Tobii Rex olacak.

Microsoft, CES 2013'e katılmayarak bizi çok şeyden mahrum ediyor gibi görünüyor. Ancak yine de fuar, Microsoft'un damgasını vurduğu bir etkinliğe dönüşebilir.

Okuyucu Yorumları