Windows 8'den yeni sızıntı!

Windows 8'in hazır olan en son sürümü M3'ten ekran görüntüleri ve pek çok yenilik ortaya çıktı!

Windows 8 çok fena sızdı!

PcBeta sitesinde yayınlanan yeni ekran görüntüleri ve yapılan yeniliklerin yer aldığı özel liste, Windows 8'in Milestone 3 (M3) yapısının hazır olduğunu gözler önüne seriyor. Ekran görüntülerinde "Windows geliştirici önizleme kurulumu" ve yapı numarası açık seçik görülüyor.

Yapı numarası olarak "6.2.8064.0" hemen dikkatleri çekiyor. Ağustos ayı başında ortaya atılan M3 sürümü neredeyse hazır iddiaları da, bu ekran görüntüleri ile kanıtlanmış oluyor.

Site yer alan yeniliklerin listesi (Changelog), M3 sürümünde pek çok geliştirme olduğunun sinyallerini veriyor. Yenilikler arasında yeni bir duvar kağıdı, Mavi ekranın dönüşü (daha önce mavi ekran yerine siyah ekran olacağı konuşuluyordu), yeni bir açılış ekranı, yenilenmiş WinPE görünümü, Internet Explorer 10 Geliştirici önizlemesi, yeni dokunmatik klavye simgesi yer alıyor.

Ancak yeni sürümde 2 de büyük eksik hemen göze çarpıyor. Haberimizin ikinci sayfasında...

Yeni Windows 8 sürümündeki 2 büyük eksik...

Yeni Windows 8 sürümündeki 2 büyük eksik...
Windows Media Center "şimdilik" buhar oldu...

Tüm bunların yanında, M3'te iki de fire göze çarpıyor. Yeni sürümde Windows Media Center ve Windows DVD maker yer almıyor. Windows 7'nin çok sevilen bu iki uygulamasının M3 sürümünde neden yer almadığı henüz gizemini korusa da, Microsoft'um Windows 8 final sürümünde bu 2 uygulamaya yer vereceğine kesin gözüyle baklıyor.

13 -16 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek BUILD konferansında Windows 8 hakkında çok daha fazla detaya ulaşma şansımız olacak. O zamana kadar, haberimizin ilerleyen sayfalarında bulabileceğiniz yeni ekran görüntüleri ile idare etmek zorundasınız...

Windows 8 M3'ten ilk ekran görüntüleri - I

Windows 8 M3'ten ilk ekran görüntüleri - I

Windows geliştirici önizleme kurulumu ekranı...

Windows 8 M3'ten ilk ekran görüntüleri - II

Windows 8 M3'ten ilk ekran görüntüleri - II

Yeni sızıntının sürüm numarası 6.2.8064.0...

Okuyucu Yorumları