Windows 8'in OS X'den öğreneceği 5 şey

Mac OS X'in yeni sürümü Mountain Lion'daki bu yeni özellikler, keşke Windows 8'de de olsaydı!

Keşke Win 8'de de olsalar

Apple'ın işletim sisteminin yenilenen sürümü Mountain Lion, çok sayıda yeni işlev ile geliyor. Ancak yeni Mac OS X, büyük bir değişimden çok küçük gelişirmeler getiriyor ve Windows 8 gibi radikal bir sıçrama vadetmiyor. Bununla birlikte bu geliştirmelerden bazıları, bizce Windows 8'in de tam ihtiyacı olan özellikler. İşte Windows 8'de de görmek istediğimiz Mountain Lion özellikleri:

Uyarı merkezi

Windows 8, ekranın sağ üst köşesinde yeni mesajları, takvim olaylarını ve diğer önemli güncellemeleri gösteren bir işleve sahip. Ancak Windows 8, geçmişte kaçırmış olduğunuz uyarıları gösteren bir liste görünümü sunmuyor. Mountain Lion'daki uyarı merkezi gibi bir işlevin Windows 8'de oldukça faydalı olacağını düşünüyoruz. Böylece örneğin iş yaparken uyarıları gizleyebilir, ancak belirli aralıklarla uyarılarınızın listesini kontrol edebilirsiniz.

AirPlay Mirroring

Microsoft, PC ile TV bağlantısının yakın zamanda önem kazanacağının farkında ve bunun için tabletlerin Xbox 360'a içerik göndermesini sağlayan SmartGlass uygulamasını yayınlamaya hazırlanıyor. Ancak bu uygulamanın nasıl çalışacağı hala tam olarak bilinmiyor. OS X'deki AirPlay mirroring işlevi, bilgisayarınızın ekranının tam olarak Apple TV'ye akış yapılmasını sağlıyor. Benzer bir işlevin Windows 8'li bilgisayarlar ile Xbox 360 için sunulmasının hoş olacağı düşüncesindeyiz.

Metin mesajları ve diğer özellikler

Metin mesajları ve diğer özellikler

Metin mesajları

Mountain Lion'da SMS gönderip almak mümkün olmasa da, diğer iOS kullancılarından gelen iMessage mesajlarına erişebilecekler. Microsoft ise Windows Phone ve PC'ler arasında daha iyi bir eşitleme işlevi dahi sunabilir. Böylece bilgisayar başındayken telefonumuza gelen mesajları küçük bir ekran yoluyla yazmak zorunda kalmaktan kurtulabiliriz.

Not eşitleme ve hatırlatıcılar

Windows Store'un farklı cihazlar arasında eşitleme yapmaya izin veren üçüncü parti not ve anımsatma uygulamaları sunacağı düşünülüyor.

Mountain Lion'da ise bu özellikler işletim sistemiyle bütünleşik olarak geliyor. Bu sayede tüm notlarınız ve anımsatmalarınız, tüm Apple cihazlarınızda mevcut oluyor. Microsoft'un OneNote adında gelişmiş bir not alma uygulaması var, ancak Windows 8 için sunulacak daha basit ve ücretsiz bir çözümün daha iyi olabileceğini düşünüyoruz.

Daha iyi ses algılama

Windows 8'deki dikte etme özelliği bir erişebilirlik işlevi olarak sunuluyor ve birkaç menü altında gizlenmiş. Mountain Lion'da ise Function tuşuna iki kez basmanız ve konuşmanız yeterli.

Okuyucu Yorumları