Yahoo'dan YouTube'un satılmasına yorum!

Google'ın YouTube'u alması ile dalga geçen internet devi, kendi yaptıklarını unutmuş gibi duruyor!

Google'a gülümseten eleştiri!

Google'ın YouTube'u satın almasının üzerinden dört yıl geçti. Dünya çapında büyük ses getiren bu olay, YouTube'un ne kadar karlı bir yatırım olduğu sorusunu da beraberinde getirmişti. Arama devinin 1.5 milyar dolara YouTube'u satın almasından sonra bu yatırımından kar edip etmediği bilinmiyor. Google temsilcileri ve CEO'sunun da konu hakkındaki yuvarlak cevapları kimsenin kafasındaki soru işaretlerinin yok olmasını sağlayamadı.

Ancak The Wall Street Journal'ın haberine göre; bu yatırıma başka bir arama motorundan yorum geldi. Yahoo'dan Steven Mitzenmacher, Yahoo'nun karşısında çok önemli bir yıl olduğunu açıklarken en büyük rakibinin, YouTube yatırımı hakkında yorumda bulundu. Google'ın dört yıl önce YouTube için ödediği parayı "hala çılgınca" olarak niteleyen Mitzenmacher, YouTube tartışmasını bir kez daha başlatmış oldu.

Aslında olayın ilginç yanı YouTube için ödenen 1.5 milyar doları çok bulan tarafın Yahoo olması. 1999 yılında internet radyo servisi broadcast.com'a 5.7 milyar dolar ödeyerek satın alan Yahoo, internet tarihinin en kötü kararlarından birine de imza atmıştı. Bununla kalmayan Yahoo daha sonra Geocities'e de 3.6 milyar dolar ödeyerek yine çok zarar ettiği bir yatırım yapmıştı.

Okuyucu Yorumları