Yahoo için bir dönem böyle bitti!

İnternet devi, uzun zamandır kullandığı bu tasarımı en sonunda, kalıcı olarak tarihe gömdü!

Bir dönem böyle bitti!

İnternet siteleri ve siteler üzerinde bulunan sayfaların belki de en önemli özelliklerinden birisi kullanıcı arabirimidir. Özellikle son yılarda konu hakkında birçok site büyük önlemler aldı ve kullanıcısına en rahat arabirimi sağlamaya çalışıyor.

İşte bu ekibe artık Yahoo da katılmış buluyor. Geçtiğimiz gün Yahoo'nun "classic" elektronik posta arabirimi tamamen ortadan kalktı. Aslında klasik arabirimin yerini alan yeni tasarım, yaklaşık bir yıl kadar önce ortaya çıkmıştı. Fakat firma isteyen kullanıcıların eski arabirimi kullanmasına imkan tanıyordu ve bu eski arabirime "classic" adını vermişti. Daha önce üretilmiş olan yeni arabirim için gerekli kayıtları yapmayanlarsa artık bu işlemi yapmakla yükümlüler. Yahoo elektronik postaya girer girmez karşımıza çıkan yeni anlaşma koşullarını kabul etmek suretiyle başlattığımız yenilme işlemi sayesinde, bugüne kadar postamız üzerinde yapılan tüm işlemler yeni arabirim ile senkronize ediliyor. Bu işlem esnasındaysa, Yahoo tarafından posta içerisinde bulunan tüm zararlı yazılımlar tek tek temizleniyor ve yeni sisteme geçiş sağlanıyor.

Bu işlemin sonundaysa, gerçekten çok daha temiz ve kullanımı kolay bir arabirim ile karşılaşıyoruz. Özellikle firmanın mobil sistemleri ile olan bağlantıda gözle görülür derecede bir değişme olmasıysa cabası.

Okuyucu Yorumları